Glogerfestspillenes ledelse
Glogerfestspillenes ledelse

Festspillenes ledelse

Frank-HaveroyFrank Havrøy er medlem i festspillenes kunstneriske råd. Han er komponist, sanger og medlem av vokalgruppa Nordic Voices. Havrøy jobber nå frilans og er en meget ettertraktet sanger. Han er en ofte benyttet solist i de fleste konsertsammenhenger, konserter med både verdslig og kirkelig preg, og har deltatt i flere operaoppsetninger rundt om i landet. Frank har også deltatt på en rekke av landets festivaler, og har også bidratt på plate- og radioinnspillinger, blant annet under radio/plate-innspillingen av Arne Nordheims "Draumkvedet".

Henninge-LandaasHenninge Landaas er medlem i festspillenes kunsteriske råd. Hun begynte å spille fiolin allerede i 3-års alder ved den Kommunale Musikkskolen i Trondheim. Hun fikk sin videre musikalske utdannelse ved Trøndelag Musikkonservatorium og Norges Musikkhøgskole, hvor hun studerte hos Bjarne Fiskum og Magnus Eriksson. Hun avla i 1996 eksamen med både fiolin og bratsj som hovedinstrument til høyeste utmerkelse.

Jørn PedersenJørn Pedersen er medlem i festspillenes kunstneriske råd og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Han startet karrieren som musiker (trompet). Etter hvert gikk han over til platebransjen og ble siden en internasjonalt anerkjent plateprodusent/musikkprodusent. Etter 10 år i plateselskapet SIMAX i Oslo ble han headhuntet til Abbey Road Studios i London og virket der i 9 år som produsent og redigerer på en lang rekke produksjoner for EMI Classics.

Margit AsarmoenMargit Åsarmoen har vært daglig leder for Glogerakademiet og Glogerfestspillene siden 2012. Hun begynte sin arbeidskarriere som fotograf med utdannelse fra the Arts Institute Bournemouth. Etterhvert bygde hun på sin utdannelse med en bachelorgrad i kultur og Ledelse fra Handelshøyskolen BI. Hun har vært ansatt ved Norges musikkhøyskole som konsertprodusent og kommunikasjons-konsulent, produksjonsleder for Menuhin Competition (verdens ledende fiolinkonkurranse for unge talenter), og produsent for Trondheim kammermusikkfestival.

Gunilla-Sussmann1Bergensfødte Gunilla Süssmann er medlem i festspillenes kunstneriske råd. Hun er en av de mest ettertraktede norske pianister i sin generasjon og har de siste årene hatt en voksende internasjonal karriere. Som solist og kammermusiker turnerer hun over hele verden og har blitt rost for sitt emosjonelle og fargerike spill. Hun er en hyppig gjest på de store festivalene i Norge, så vel som i utlandet, og har holdt konserter under Spannungen-festivalen i Heimbach, i Wigmore Hall, i Konzerthaus i Dortmund, i Musée du Louvre og i Concertgebouw i Amsterdam.

Isa-GerickeIsa Katharine Gericke er kunstnerisk leder for Glogerfestspillene. Hun er kjent for sin allsidighet innen konsert, kammermusikk og opera. Repertoaret spenner fra barokk til samtid. Med en særlig forkjærlighet for Lieder og romanser har hun gjort seg bemerket med sine konsertforestillinger om sangerinnene Eva Sars Nansen, Kirsten Flagstad og Jenny Lind. Hun viser også andre sider i kabareten «Frauen sind keine Engel» med musikk fra 1930- og 40 tallets Berlin.