Reise og overnatting
Reise og overnatting

Reise og transport

Kongsberg har gode veiforbindelser til det sentrale østlandsområdet, og ligger kun en drøy times kjøring fra hovedstaden

Avstand til Oslo: 80km (ca 70 min med bil). 
Avstand til Drammen: 38km (ca 35 minutter med bil)

Bussforbindelsen TimEkspressen kjører hverdager og helligdager mellom Oslo og Notodden og har timesintervaller på dag- og kveldstid.

NSB har på det meste ca. 25 forbindelser mellom Oslo og Kongsberg (L12 Eidsvoll-toget eller Region 50 Sørlandsbanen). 

 

Parkering

Det er innført tidbegrenset parkering på Vestsiden (området rundt kirken). På dagtid frem til kl. 20 (til kl. 17 på lørdag) er det kun tillatt å stå inntil 30 min., 1 time, 2 eller 3 timer avhengig av sted. Se nøye på skiltet der du parkerer. Parkering er gratis, men kun gyldig ved bruk av parkeringsskive eller annen anordning som forteller når kjøretøyet ble parkert. Parkeringsskive kan hentes på Rådhuset.

Ved behov for lengre parkering anbefales Skauløkka P-hus. Der er det en moderne parkeringsordning uten bommer eller sluser. Kameraer ved innkjøringen tar bilder og identifiserer bilens registreringsnummer. Det koster kr 16,- per time (maksimalt kr 100 per døgn). Det er tre måter å betale på: 1. Ved avreise med kort til automat – her må du skrive inn ditt reg.nr på bilen din. 2. På www.onepark.no innen 48 timer etter parkering. 3. Automatisk trekk på kredittkort ved registrering på https://min.onepark.no Det er også plasser for elbiler her, med lademulighet.

 

Overnatting

Kongsberg tilbyr følgende overnattingssteder:
Quality Hotel Grand
Best Western Gyldenløve Hotell AS
Kongsberg Vandrerhjem

 

Mer informasjon om Kongsberg

Kongsberg.no (Portal med allsidig informasjon om byen)
Laagendalsposten (lokalavis)
3600.no (lokal nettavis)
Kirken i Kongsberg 
Wikipedia: Kongsberg

Share