Skapelsen - vårt hjem
Program 2015

Skapelsen - vårt hjem

Glogerfestspillene 2015
Dato: 25. januar 2015 19:30

Sted: Kongsberg kirke  |  By: Kongsberg, Norge

Glogerfestspillene samler kreftene og vil med en konsertforestilling sette fokus på klimaet ved å fremføre Skapelsen av Joseph Haydn som avslutningskonsert i 2015.

Kloden vår er kilden til alt liv. Bibelens Skapelsesberetning med sine sterke bilder av universet, dets natur, dyr og mennesker er opprinnelsen for Vestens religioner. Vi lever i en tid der verden lider under menneskets fråtsing i jordens ressurser. Klimaprognosene er dårlige. Hvorfor er det så vanskelig for mennesket å ta vare på den eneste jorden vi har – opprinnelsen til alt liv?

Med utgangspunkt i Bibelens skapelsesberetning skrev Joseph Haydn i 1798 et av musikkhistoriens største verk "Die Schöpfung" (Skapelsen) som raskt ble en suksess med fremføringer over hele Europa. I ord og toner skildres kaoset og Paradiset, eksplosjonen da lyset ble skapt, rennende vann, fuglesang, brølende løver, og vi møter de første menneskene Adam og Eva som besynger kjærligheten og livets kraft. Skapelsen tar utgangspunkt i verdens første dager, og ender opp i den nye himmel og den nye jord.

De som er unge i dag er morgendagens beslutningstagere. Glogerfestspillene vil være med å bidra til at dedikerte ungdommer skal få en bred start i sitt yrkesliv som musikere, derfor ble Young Artists Gloger Academy – YAGA opprettet. En stor del av Skapelsen – vårt hjem er nettopp de unge sangere og musikere dere ser og hører i kor og orkester sammen med Marinemusikken i Horten og Barokksolistene. Et internasjonalt sangerlag tolker de fem rollene sammen med to unge dansere.

"Skapelsen – Vårt hjem" er en del av et større prosjekt der de ulike bestanddelene i produksjonen har blitt forsøkt gjort så klimavennlig som mulig. De medvirkedes reiser, maten som serveres under prøvetiden, utsending av noter osv. Men også publikum oppfordres til å medvirke til en klimasmart konsertavvikling i det dere tar bussen eller toget til Kongsberg kirke, eller fyller bilen med andre konsertgjengere.

Konsertforestillingen varer i ca. 90 minutter uten pause. En introduksjon til verket med dirigenten Olof Boman og et møte med meteorologen og klimaforskeren Pär Holmgren finner sted på Smeltehytta kl. 17:30.

Medvirkende: Berit Norbakken Solset, Gabriel, Isa Katharina Gericke, Eva, Robert Murray, Uriel, Lars Johansson Brissman, Adam, Johannes Weisser, Raphael, Max Låke, produsent, Clara Svärd, regissør/koreograf, Olof Boman, dirigent, Young Artist Gloger Academy – YAGA i samarbeid med Ung i kor, Barratt Due og Norges musikkhøyskole, Barokksolistene med Bjarte Eike, Marinemusikken.

Bill: Ordinær 450,-/Honnør og student 350,-
Pakkepris for "Skapelsen" og introduksjon til verket (kl. 17:30 på Smeltehytta) 450,-/350,- (NB: trykkfeil i programmet)

Bestill billetter til "Skapelsen - vårt hjem" her

Bestill billetter til introduksjon og "Skapelsen" (pakkepris) her

NB: merk at det er en trykkfeil i programmet og at "Skapelsen - vårt hjem" starter kl. 19:30!

 

Adresse
Kirketorget 1
3616 Kongsberg, Norge

 

Datoer


  • 25. januar 2015 19:30

Powered by iCagenda