Værmelding - konsertintroduksjon med en samtale om klima
Program 2015

Værmelding - konsertintroduksjon med en samtale om klima

Glogerfestspillene 2015
Dato: 25. januar 2015 17:30

Sted: Smeltehytta  |  By: Kongsberg, Norge

Pär Holmgren er en av de mest kjente meteorologene i Sverige etter 20 år på SVT (Sveriges Television). Siden 2009 har han arbeidet på heltid med holdbarhetsfaktoren i samfunnet vårt, og da først og fremst med klimaforandringene. Han har på ulike måter gjort mennesker og politikere oppmerksomme på hva som kan og må gjøres i forhold til klimaspørsmålet, blant annet har han samarbeidet med ulike kunstnere der musikk og fokus på vårt klima forenes.

Pär er aktuell med sin nye bok «Det minsta vi kan göra är så mycket som möjligt» og han utdanner hvert år sangere, musikere og andre kulturarbeidere i prosjektet Artister för miljön. Det var på et av disse kursene Olof Boman møtte Pär. Sammen vil de gi en introduksjon til avslutningskonserten "Skapelsen – vårt hjem". Der fakta og informasjon stopper kan musikken ta over. Likeledes kan kunnskapen om klimaforandringene presenteres med musikken som en døråpner. Joseph Haydns verk Skapelsen inviterer oss med på en oppdagelsesferd der hagel og snø, fugler og slanger, havdyp og fjellmassiv musikalsk males opp med orkester, kor og solister. Dirigent Olof Boman vil gi publikum en innføring i hvordan Haydn i sin komposisjon jobbet med å male vår fantastiske verden i musikk og Pär Holmgren vil snakke om de ulike miljøutfordringene verden står overfor, og samtidig vise hva vi kan gjøre for at våre barn og barnebarn skal kunne fortsette å leve på denne kloden som vi er så glade i.

Velkommen til en musikalsk klimaprat som vil gi et viktig bakteppe for publikum til Glogerfestspillenes avslutningskonsert 2015. Selvsagt blir det mulig å kjøpe økologisk kaffe og vafler med nærprodusert syltetøy.


Medvirkende: Pär Holmgren (meteorolog og klimaekspert) og Olof Boman (dirigent).

Bill: Ordinær 100,-/Honnør og student 50,-
Pakkepris for introduksjon og "Skapelsen" (kl. 19:30 i Kongsberg kirke) 450,-/350,- (NB: trykkfeil i programmet)

Kjøp billetter til "Værmelding - en konsertintroduksjonen" her

Kjøp billetter til introduksjonen og "Skapelsen" (pakkepris) her 

 

Adresse
Hyttegata 3
3616 Kongsberg, Norge

 

Datoer


  • 25. januar 2015 17:30

Powered by iCagenda