Vernissage
Program 2015

Vernissage

Glogerfestspillene 2015
Dato: 21. januar 2015 17:00

Sted: Galleri Låven  |  By: Kongsberg, Norge

Det er med en stor glede at vi kan presentere Thomas Jørgen Klevjer som festspillkunstner 2015. Klevjer har gjort seg bemerket med sine egenartede serier fra eventyrverden og vikingtid/middelalder, samt sine store enkeltarbeider som også har vært å se på en lang rekke juryerte utstillinger i Norge. Han maler sine intelligente og morsomme tolkninger over eventyrene og deres forfattere og illustratører, så godt at publikum ikke behøver å irritere seg over dårlig håndverk. Bildene er glatte, litt naivistiske, og fulle av lys.

Den unge kunstneren har sett på norske eventyrskatter både med et åpent og barnlig sinn og med den tolknings-teft den postmoderne kunstner ofte røper. Det som gjør denne kunstneren ekstra spennende er at han bryter med å lage en temautstilling og lar hver bildegruppe fortelle sin individuelle historie. Vi ser i midlertidig at de bygger videre på mange av de ulike seriene han har skapt tidligere. Samtidig som det er helt i trå med, og en videreutvikling av hva han har gjort tidligere. En rød tråd i en større sammenheng i hans prosjekt kan derfor anes! Dette gjenspeiler hans nøye gjennomtenkte billedverden, hvor alt til slutt skal settes sammen til noe større.

Thomas Klevjer er også ekstraordinært opptatt av hvordan hans billedverden presenteres og at dette bevisst gjøres på uvanlige måter. Felles for mange av Klevjers bilder er identitetsreferanser til vår felles natur og kultur. Selv om en stor del av dem har sitt opphav som Klevjer, nemlig Ringerike, har de ofte innhold med sentral norgeshistorie som berører oss alle. Fra en utstilling i 1997 ble hans arbeider omtalt av kunsthistorikeren Åsmund Torkildsensom ”en utstilling til å bli glad og klok av.” Han refererte til Klevjers bilder som smarte kunst- og kulturhistoriske kommentarer. Som han uttrykte, ”han lager et maleri etter en tegning på en slik måte at det ser ut som Werenskiold har sett på Thomas Klevjer!” Thomas Klevjer er en ung og lovende kunstner som man ikke kan unngå å bli imponert av.

Medvirkende: Hans-Ola Ericsson, cembalo, Lena Weman, traversofløyte.

Arrangementet er gratis.

Festspillutstillingen er et samarbeid med Kongsberg kunstforening Lørdag den 24. januar vil kunstneren holde omvisning kl 17:30. Onsdag - søndag i festspilluken er galleriet åpent fra 13.00 - 19.00. Fra 26.1. er åpningstiden 13.00 - 17.00. Søndag den 8. februar vil kunstneren holde omvisninger kl 14:00 og kl 16:00. Dette er siste dag av utstillingen.

 

 

Adresse
Myntgata 3
3616 Kongsberg, Norge

 

Datoer


  • 21. januar 2015 17:00

Powered by iCagenda