Glogerartister 2017
Glogerartister 2017

Glogerartister 2017

Aksel-RykkvinAksel Rykkvin er en 13 år gammel klassisk skolert guttesopran med en allerede omfattende solist- og korsangererfaring fra Den Norske Opera og Oslo domkirke. Han er den mest etterspurte guttesolisten i Norge for operaer, musikkfestivaler og konserter, har et stort publikum på internett, og blir mer og mer kjent internasjonalt. Aksels første soloalbum, spilt inn sammen med The Orchestra of the Age of Enlightenment kom ut i september 2016, og har vakt internasjonal jubel.

Edvard-HoemEdvard Hoem debuterte i 1969, og har siden vært svært produktiv som romanforfatter, dramatiker, salmedikter og Shakespeare-gjendikter. For blant annet Kjærleikens ferjereiser (1974) og Mors og fars historie (2005) ble han innstilt til Nordisk Råds Litteraturpris. For Mors og fars historie mottok han Melsomprisen og Petter Dass-prisen. For Glogerfestspillene i 2003 skrev Edvard Hoem diktet Musikken er det som varer, tar slutt og begynner igjen, nå er han tilbake med sine ord og tanker i tiden.

Gunilla-Sussmann1Gunilla Süssman fra Bergen har på få år blitt en internasjonal ettertraktet og etterspurt artist. Hennes virtuose spill på klaver kombinert med sterk sensitiv fantasi er høyt skattet, og hennes personlige og lidenskapelige tolkninger skaper en unik kontakt med publikum og kritikere. For tiden bor hun i Weimar, og i mai 2016 startet hun festivalen Lillenorge i Berlin – her vil hun gi tyskerne et realistisk bilde av hva norsk musikkliv av i dag. Fra 2016 er Gunilla Süssmann i Glogerfestspillenes kunstneriske råd.

nils-henrik-asheimNils Henrik Asheim deler sin karriere mellom å være komponist og utøver på orgel og piano. Asheim hadde en tidlig komponistdebut som 15-åring, og utdannet seg i Oslo og Amsterdam.  Som organist er kjent for sin personlige improvisasjons-stil. Han har utgitt CD-en "16 pieces for organ", som fikk følge av den Spellemannsprisbelønte "19.03.04, Oslo Cathedral". Asheim er ansatt som husorganist i Stavangers nye konserthus, og har maktet å samle et stort publikum til aktivitetene rundt dette instrumentet.  

Anne-Carolyn-SchluterMezzosopranen Anne-Carolyn Schlüter er opprinnelig tysk, nå bosatt i Kongsberg. Hun fullførte sine sangstudier ved Kölner Musikhochschule I 1999, og er kjent for et bredt repertoar som opera-og konsertsangerinne med et spenn fra Cavalli frem til dagens komponister. Hun har en forkjærlighet for Lieder og romanser og gir jevnlig recitals i Tyskland, Kina, Island og Norge. Anne-Carolyn medvirker ved flere cd-innspillinger som Tryllefløyten med Claudio Abbado (Deutsche Grammophon) og på den prisvinnende innspillingen av Frank Schreckers Das Spielwerk und die Prinzessin.

Elisabeth-ThorsenElisabeth Thorsen er domkirkeprest i Oslo domkirke og utdannet teolog fra Universitetet i Oslo. I sitt arbeid som prest, legger hun vekt på å åpne troen og tradisjonen på en måte som kan finne gjensvar i vår eksistens. Hun har et tverrfaglig engasjement, og har i de senere år bidratt med kronikker og fagartikler innenfor litteratur, filosofi, psykologi og pedagogikk. Thorsen holder jevnlig prekener i domkirken i Oslo, og er liturg ved både hverdagsmesser og høymesser. Hun har fast plass i Domkirkerådet.

Gunnar-FlagstadGunnar Flagstad har sin utdannelse fra Østlandets musikkonservatorium og Norges musikkhøgskole hvor han i dag er førsteamanuensis i akkompagnement, og fagseksjonsleder for klaver, akkompagnement, gitar og akkordeon. Flagstad har også i en årrekke vært tilknyttet Barratt Due musikkinstitutt. Gunnar Flagstad har opptrådt  i ledende konserthus som Wigmore Hall og BBC Radio 3. Flagstad er en av tre kunstnerisk ansvarlige i konsertserien Resonans på Gjøvik og sitter i kunstnerisk råd for Ringsakeroperaen.

Per-SundnesProgramverten Per Sundnes skulle være kjent for de fleste musikkelskere med sans for radio og tv. Under Glogerfestspillene får vi se flere sider av denne energibunten. Musikk har alltid vært et bakteppe i Pers liv, og det finnes ikke en hendelse som ikke har et lydspor. Per gjorde suksess under Glogerfestspillene 2016 blant annet med festspill-quiz. Nå kommer han tilbake med nye sprell!  

Antje-WeithaasAntje Weithaas tilhører de store fiolinistene i vår tid. Allerede som 4-åring var interessen for fiolinen vekt. Hennes intelligente og livfulle tolkninger kommuniserer umiddelbart med hennes publikum og medmusikanter. Weithaas er utdannet ved musikkhøyskolen Hanns Eisler i Berlin, der hun nå er professor. Hun har vunnet en rekke konkurranser og er en ettertraktet solist og har spilt med de ledende orkestrene i Europa, USA og Asia. Hun spiller på en 2001 Peter Greiner fiolin.

Esther-HoppeFiolinisten Esther Hoppe regnes blant de mest interessante artistene i sin generasjon. Lovprist for sine nydelige toner, hennes eksepsjonelle stilrene overbevisning og hennes sensitive og likefullt virtuose fremførelser. Hun har vært solist med de største orkestrene i Europa, og fra 2009 – 2013 var hun konsertmester for det anerkjente Munich Chamber Orchestra. Hennes kammermusikkpartnere er blant annet Clemens Hagen, Veronika Hagen, Nicolas Altstaedt, Vilde Frang, José Gallardo og Heinz Holliger.

Henninge-LandaasBratsjisten Henninge Landaas har spilt siden hun var 3 år gammel, og slik ble musikken tidlig en stor del av hennes liv. Hun føler seg privilegert som får jobbe med hobbyen sin og kan ikke tenke meg en bedre form for kommunikasjon mellom mennesker. “Musikk snakker rett til hjertene våre uten grenser.» Etter å ha vært mangeårig medlem av Vertavokvartetten er hun i dag alternerende solo-bratsjist i Oslo Filharmonien og brenner for formidling av klassisk musikk til barn og unge. Henninge er i Glogerfestspillenes kunstneriske råd.

Terje-Nordby-Terje Nordby er en norsk dramatiker, forfatter og mytolog. Han var Tramteatrets forfatter og er kjent fra radioprogrammet Mytekalender på NRK P2 og bøkene med samme navn. På 90-tallet arbeidet han som selvstendig dramatiker for scene, radio og fjernsyn med oppføringer på norske og utenlandske teatre. Ti sceniske stykker foreligger i bokform, blant annet Isblomst, som han fikk Ibsenprisen for (beste norske skuespill) i 1995 og Come Back, Liza som vant en internasjonal radioteaterpris. Nordby er også musiker (gitar) og låtskriver.

  

BarokkanerneBarokkanerne er et Oslo-basert tidligmusikkensemble som debuterte sommeren 1989. Orkesteret er Norges mest aktive barokkensemble og driver et utstrakt samarbeid med kor i Oslo og over hele Østlandet. Barokkanerne velger bevisst å samarbeide med ulike fremragende utøvere som kunstneriske ledere og solister som Alfredo Bernardini,
Emma Kirkby, Andrew Lawrence- King og Matthew Truscott, som alle bidrar med verdifulle impulser og unike kvaliteter til stor glede for både publikum og ensemblet.

  

Frank-HaveroyFrank Havrøy, har som baryton, komponist, arrangør, medlem av vokalgruppa Nordic Voices og med en doktorgrad i lomma mange strenger å spille på! Han er en ettertraktet sanger på frilans-markedet, som solist i konserter med både verdslig og kirkelig preg, og i ulike operaoppsetninger rundt om i landet. Frank har også deltatt på en rekke av landets festivaler, og på plate- og radioinnspillinger, blant annet i Arne Nordheims "Draumkvedet". Siden 1997 synger han i Nordic Voices, et vokalensemble med internasjonalt renommé. Frank Havrøy er i Glogerfestspillenes kunstneriske råd.

Isa-GerickeSopranen Isa Katharina Gericke har et sang-repertoar spenner fra barokk til samtid, og hun er kjent for sin allsidighet innen konsert, kammermusikk og opera. Med en særlig forkjærlighet for Lieder og romanser har hun gjort seg bemerket med sine egenskrevede konsertforestillinger om sangerinnene Eva Sars Nansen, Kirsten Flagstad og Jenny Lind. Nylig viste hun også nye sider i kabareten «Frauen sind keine Engel» med musikk fra 1930- og 40 tallets Berlin. Isa er også en etterspurt programleder og formidler i ulike konsept bygget rundt klassisk musikk.

Tine-Ting-HelsethTine Thing Helseth har etablert seg som en av verdens ledende trompetister, med en myk, klar og gjenkjennelig klang i spillet, og med hele verden som sin arena. Så langt i karrieren har hun vært solist med ledende orkestre over hele verden. Debutalbum kom i 2007, og for det fikk hun fikk Spellemannprisen som ”Årets nykommer”. Høsten 2011 kom albumet Storyteller, det første av i alt fire album som ligger i avtalen med det verdensomspennende selskapet EMI. Tine er kunstnerisk leder for Tine Thing Helseth Quintet.

  

Camerata-BernCamerata Bern ble grunnlagt i 1962 ut fra ideen om å spille med fleksibel besetning og uten dirigent. Ganske raskt ble Camerata  Bern et av de mest anerkjente kammerorkestrene i Europa. Alle medlemmene er fremragende solister, og under sin kunstneriske leder Antje Weithaas kjennetegnes spillet med en subtil og homogen klangkultur, en friskhet og en usedvanlig stilsikkerhet i et variert repertoar fra barokk til samtid. Camerata Bern turnerer stadig verden over og suksessen har gjort dette kammerorkesteret til et av de fremste kulturambassadørene fra Sveits.

Frode-LarsenFrode Larsen, programvert, arbeider som prosjektsjef for Kringkastingsorkestert. Han har lang fartstid som utøvende fiolinist,  og var fra 2003 konsertmester 2 i Kringkastingsorkesteret. Han har også vært medlem av Det Norske Kammerorkester og sitter i programkomiteen til Risør Kammermusikkfestival. Han er å høre på NRK Klassisk i programmet Klassisk vorspiel med Per Sundnes.

Mark-Bennet-Trompetisten Mark Bennett fikk en voksende interesse for barokk og tidligmusikk etter at han vant et stipendiat til Royal College of Music i London. Det var også i denne studieperioden han vant Royal College Brass prisen. De siste 10 årene har Mark bodd i Norge og samarbeidet mye med blant annet Det Norske Kammerorkester og Marinemusikken i Horten. Han besøkte Glogerfestspillene i 2015, da sammen med Marinemusikken. I år skal han lede Barokkanerne og være solist under avslutningskonserten.

  

TTHQTine Thing Helseth Quintet (TTHQ) er et jazz/tangoensemble som ble dannet i 2010. Bandets musikalske filosofi er at de kun spiller musikk de liker - og det spenner fra Piazzollas tango til irske folkesanger, fra kabaretmusikk til moderne Kurt Weill-stykker, og kanskje også rock om stemningen tilsier det. Med dette som eneste begrensning får publikum nyte en sammensatt blanding i en frisk innpakning. Tine Thing Helseth leder gruppen som består av  pianist Gunnar Flagstad,  bassist Aksel Jensen, Erik K. Jøkling på trommer og gitarist Jarle G. Storløkken.

  

Christan-PolteraChristian Poltera har markert seg som en av vår tids fremste cellister, og er etterspurt blant alle ledende festivaler og orkester verden over. Som kammermusiker arbeider han jevnlig med bl.a Mitsuko Uchida, Leif Ove Andsnes og Martin Fröst. Christian Poltera er kunstnerisk leder for kammermusikkdagene i Bergkirken i Büsingen. Hans innspillinger viser stor variasjon i repertoar, og har vunnet utallige priser bl.a. BBC Music Magazine Award. Christian Poltera er dosent ved høgskolen I Luzern, og han spiller på den berømte celloen “Mara” av Antonio Stradivari fra 1711.