Full fres på MiniGloger
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

MiniGloger klovnÅrets MiniGloger gikk av stabelen på KRONA med masse aktiviteter og glade, ivrige Glogerbarn overalt. Aktivitenene var spredt over flere etasjer. Fedre og mødre kunne slappe av i kaféen mens barna lærte sirkuskunster, dirigering, sampling, tegnet og prøvde ulike instrumenter. Det var også eventyrstund med Yaga-organistene som fremførte Rødhette og ulven med en uvanlig skjelven og gammel bestemor som ble spist av ulven. Senere var det danseforestilling med Studio 3 og konsert med Det Norske Pikekoret, samt en klovneforestilling. 

130 fjerdeklassinger hadde sendt inn dikt som handlet om musikk til MiniGlogers diktskog i første etasje. Noen av diktene ble lest opp og deretter ble første, annen og tredjepris delt ut. På andre plass kom Jana Carmel Gamana. 

 

 

 

 

 

 

 IMG 2246  

- Jeg visste ikke at jeg skulle få premie, sa Jana som virket litt brydd av all ståheien. Det var ikke det første diktet hun hadde skrevet, fortalte hun. Jana vil gjerne bli dyrepasser når hun blir stor. Hun er 10 år, går på Raumyr skole, liker og lese og har en katt som heter Appelsin. Her er Jana sitt dikt: "Jeg hører en fugl synge. Jeg blir så glad at tårene mine renner. Det er det nødt til fordi jeg er så glad."

GB6425

I Musikkteateret viste Studio 3 frem et forrykende danseshow. Danserene var i all hovedsak jenter, men et nummer skilte seg ut med bare gutter. Niklas Trosthoel Kristiansen er 11 år og går på Kongsgårdsmoen skole. Han danser break og street og spretter rundt, står på henda og snurrer rundt med skikkelig “attitude”. - Min store drøm er å reise til USA og lære mer om dans. Når han ikke danser driver Niklas med andre fartsfylte idretter som parkour, sparkesykkel, skating.

IMG 2280 2

Ei lita jente på fire år som heter Selma Blix er et av barnehagebarna som deltar på MiniGlogers kunstustilling. Hun er veldig stolt av bildet sitt. - Det er ikke en hest, det er en enhjørning, sier hun litt strengt, og er overbevist om at hun kun brukte stein og plastikk når hun laget den. Enhjørningen heter Lydia. Selma fikk velge fargene selv og hadde glitter på fingrene lenge etter hun var ferdig med kunstverket.

IMG 2267

På Devotek Lab treffer vi en ung dame ved navn Solvår Svalestuen Longva. Hun var på sirkusskole og fikk prøve å sjonglere med skjerf og baller, balansere spinnende tallerkener samt “en sånn pinnegreie” som viste seg å hete diablo. Solvår er åtte år og går på Wennersborg skole. - Det er ikke så vanskelig, sier hun når hun prøver å få fart på diabloen som plutselig farer bortover gulvet i helt uventet retning. Solvor forteller at hun har kost seg veldig på MiniGloger med familien. De har spist, sett på Yaga-eventyr og vært på danseforestilling.

IMG 0574

Utenfor Sølvsalen finner vi en entusiastisk gjeng som veiver med armene. Det viser seg at veivingen bestemmer styrken og takten til musikerne som spiller. Sunniva Solbu er 6 år, går på Madsebakken skole og synes det var ganske mye mer enn “litt gøy” å få prøve dirigering. - Jeg bestemte, høyt eller lavt! forlarte hun. Hjemme har Sunniva sin egen dirigentpinne og pleier å late som hun dirigerer. Kanskje hun har fått inspirasjon av mammaen sin som dirigerer Kongsberg Kirkes Barnekor? Men Sunniva er tydelig på at hun ikke skal ikke bli dirigent når hun blir stor - hun skal nemlig bli klovn eller tryllekunstner.

IMG 0565

På platået i andre etasje står noen unge karer med lydutstyr og viser barna hvordan man kan ta opp lyd for å legge på annen lyd for å få tøffe effekter. Blant de mange litt større barna, er det to småjenter i ballettskjørt som viser spesiell interesse for dette. De hadde først sett på rødhettemusikalen og på danseshowet men så fant Øystein og Kenneth som demonstrerer sampling og fikkgod kontakt med dem. Andrea (6,5 år) og Evelyn (5,5) skape masse morsomme lydeffekter. De synes det var kjempegøy å være på MiniGloger.

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px