Seks som har fått pris
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

JonasBprisen

Jonas B. Gundersens Musikkpris har vært delt ut under Glogerfestpillene helt siden 2004. Prisen tildeles unge talent mellom 15 og 20 år for å stimulere til musikalsk aktivitet samt å videreutvikle sitt talent og skal bidra til å løfte fram unge talent som utmerker seg spesielt. Musikkprisen er et viktig incitament for unge talent i Kongsberg-regionen. Den første mottakeren var Ung Musikk, Storbandet. Siden har prisen vært delt ut årlig til talentfulle prisvinnere som siden har utviklet seg til svært dyktige utøvere på hver sine felt. Vi har møtt flere tidligere mottagere av musikkprisen og funnet ut hva den har betydd for dem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Jenny Sommer og Oda Franck mottok prisen sammen i 2007:

Jenny (fiolin)

- Det var en fantastisk overraskelse å bli tildelt Jonas B. Gundersen musikkpris. Oda Frank og jeg skulle bare spille et stykke sammen og hadde ingen aning om at det var grunnen. Det å se de lure ansiktene til familien min da begrunnelsen til prisen ble lest opp, glemmer jeg aldri. Det var en hyggelig anerkjennelse å få. Prispengene kom godt med til en fiolinbue. I dag studerer jeg psykologi ved universitetet i Oslo og jobber som forskningsassistent. Jeg spiller også i Universitetets Symfoniorkester som blant annet spilte konsert i Kongsberg før jul.

Oda (fiolin)

- Prisen har betydd mer for meg enn det jeg trodde den kom til å gjøre da jeg fikk den! Ettersom jeg ikke har blitt musiker, føles det som et slags stempel på det jeg fikk til da jeg spilte mest. Føles godt å se tilbake på den tiden! Der og da var jeg i totalt sjokk, fordi jeg spilte mest for gøy og forventet ikke at noe skulle komme ut av spillingen min (ettersom jeg ikke satset slik som mine venner gjorde). Pengene gikk til nytt instrument. I dag er jeg i mitt 6. år på legestudiet i Warszawa. Doktor til sommeren!

Jenny Oda 2NY

 

 

  I 2010 fikk Marit Lund Bjørnsen prisen:

 

 

  Organisten Martine Bæver Larsen ble tildelt prisen i 2011:

- Å bli tildelt musikkprisen var overraskende og positivt!

Det var stas å få prisen, jeg husker jeg ble veldig glad. Jeg brukte prispengene til å kjøpe nytt instrument. Nå studerer jeg kulturledelse, jobber freelance som musiker og gjør egne prosjekt. Marit sitter nå i styret i Glogerfestspillene og er å se som travel frivillig under festpillene.

 


 

- Jeg synes det å få prisen var en veldig fin opplevelse. Det var liksom en bekreftelse på at det jeg gjorde var riktig. Det er noen ganger litt tungt å være musiker, men hver gang jeg har trengt litt og motivasjon har jeg tenkt tilbake på denne dagen, og da har jeg fått  inspirasjon til å fortsette. Prispengene brukte jeg til å kjøpe noter for å kunne utvikle meg videre som organist. Martine er i dag ferdig utdannet som kantor og jobber som organist og kordirigent i Sandsvær. Hun er å høre hovedsaklig i kirkene i Efteløt og Hedenstad, men deltar også i år hun som koordinator for Young Artist Gloger Academy på festspillene.

Marit Lund Bjørnsen c33ac60ae1a94898b244e4fc7a36ae76

 

 

Inger Maren Fjeldheim mottok prisen i 2013:

 

 

  Aleksander Løe Myrling ble tildelt prisen i 2015:

- Jeg husker veldig godt fra før jeg fikk den selv, at den prisen alltid var så spennende. Jeg deltok på Ode til Gloger helt siden det startet, så jeg fikk med meg mange prisvinnere, og mange av dem var kjente. Da jeg selv fikk den, ble jeg utrolig overrasket for jeg hadde ikke bodd i Kongsberg det siste halvannet året og hadde ikke gjort så mye i byen i den perioden. Det betydde mye, fordi det alltid godt å få anerkjennelse for det man gjør, og at det arbeidet man gjør blir lagt merke til. Det gir en ekstra boost til å fortsette å jobbe hardt. Jeg brukte pengene på en ny fiolinbue, en virkelig god en som jeg fremdeles bruker.

- Nå studerer jeg fiolin i Reykjavik og er ferdig med bacheloren til våren. Etter det skal jeg ta mellomfag med musikkvitenskap og så eventuelt en master.

 

- Det kjentes temmelig surrealistisk å bli tildelt Musikkprisen til å begynne med. Etter mange år som deltager og tilhører på Ode til Gloger var det veldig spesielt å plutselig stå der oppe selv og motta prisen. Jeg ante ingenting om dette på forhånd, så det forsterket sikkert opplevelsen. Sammen med overraskelsen kjente jeg på en stor glede og lykke over å motta denne anerkjennelsen fra det lokale kulturlivet i Kongsberg. Det var et stort øyeblikk for meg jeg alltid vil huske.

- Dette var i grunn en av de første store musikalske seirene mine og starten på en veldig god prosess som har vart frem til i dag. Å kunne få den hyllesten fra hjembyen jeg har spilt og sunget i siden jeg var liten, betyr virkelig noe. Dette ble som en bekreftelse på at det jeg skulle ut i, en musikalsk karriere, kjentes veldig riktig og realistisk å gjennomføre. Den fysiske prisen kom selvfølgelig svært godt med, men det fundamentet prisens anerkjennelse skapte ser jeg på som det aller viktigste. - Mye av prispengene gikk til mesterklasser og kurs det samme året som jeg fikk prisen. Sangtimer, coaching og observering av andre sangere er en svært god investering i instrumentet.

- I dag går jeg tredje året i min utøvende bachelor på Norges Musikkhøgskole. Visjonen min er å bli profesjonell operasanger, så i perioden fremover blir det mye øving, operaproduksjoner og språktrening.

 
  inger maren

 

Aleksander

 

Oversikt over alle vinnerne av musikkprisen finner du her

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px