To Glogerkonserter
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

YagawalkingGlogerfestspillene har tradisjonelt hatt en festspillorganist som har spilt den tradisjonsrike Glogerkonserten under festspillene. I år er det ikke bare en, men åtte festspillorganister som alle trakterer Glogerorgelet. For at publikum skal få mulighet til å høre alle organistene arrangeres det derfor to Glogerkonserter i kirken, en på lørdag og en på søndag.

De unge orgelstudenter fra hele Europa som deltar på Young Artist Gloger Academy har et spesielt fokus på tidligmusikk i undervisning, mesterklasser og samspill mens de er i Kongsberg. Inntrykkene er mange for orgelstudentene, det er uvant med mye snø og minusgrader, men nå begynner de å bli gode og varme I trøya. - I helgen har de blant annet hatt mesterklasse med den suverene nederlandske organisten og pedagogen Matthias Havinga, sier koordinator Kristin Flatland Solbu, og fortsetter - De har konsentrert seg om Mendelssohns orgelmusikk og denne viser seg å passe ypperlig på Glogerorgelet i Kongsberg kirke.

Renessanse, barokk og romantikk

Glogerkonsert I lørdag får vi høre Dominik Göbel og Daniel Alexander Seeger fra Tyskland, engelske Julian Haggett og australske Edith Yam. Under Glogerkonsert II søndag spiller engelske Sean Heath, estlandske Arno Humal og de to danskene Isaac Lee og Sanne Behrends. Begge dager vil vi få høre musikk som Yaga-deltakerne har blitt drillet på i sine mesterklasser. Det blir et stort spenn i repertoar og vi skal blant annet innom sen renessanse med musikk av nederlandske komponister som Sweelinck og Van Noordt. Studentene har blitt undervist av Matthias Havinga, en nederlandsk organist og pedagog som har stor innsikt i nettopp barokkmusikk fra sitt eget land. Orgelstudentene også fremføre noen av Mendelssohns orgelsonater – en kraftfull og vakker musikk fra den tidlige romantiske perioden.

Improvisasjon

Under årets Young Artist Gloger Academy har improvisasjon vært viet stor oppmerksomhet. - Karin Nelson, som både underviser i orgel i Oslo og Gøteborg, har gitt mesterklasser i improvisasjonskunst, sier Kristin og fortsetter - Studentene har sugd til seg ny lærdom og også dette vil vi få høre resultater av i helgens Glogerkonserter som virkelig vil vise frem Glogerorgelets mange fasetter og klangfarger.

Klikk for mer informasjon om Glogerkonsert I på lørdag

Klikk for mer informasjon om Glogerkonsert II på søndag

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px