Nye impulser til gamle toner
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

TillunsjmedSkomsvollÅrets fylkeskunstner, Erlend Skomsvoll, er en allsidig mann. Musikeren som bor på et småbruk på Åmot er både pianist, komponist og arrangør. Han beveger seg elegant på tvers av sjangergrenser og har de siste årene lekt med ideer og tema fra den klassiske musikken. Under i lunsjkonserten fredag vil han gi nye impulser til 300 år gamle toner i av Bach.

Spellemannspris og fylkeskunstner

Skomsvoll er pianist og arrangør i Come Shine og hans samarbeid med blant andre Trondheim Jazzorkester, Pat Metheny og Chick Corea, tilhører noe av det ypperste i nyere norsk jazzhistorie. I 2015 mottok han i tillegg Spellemannsprisen i kategorien «klassisk» sammen med pianisten Christian Ihle Hadland og strykeensemblet 1B1 for platen «Holberg Variation». I fjor fikk han arbeidsstipendet Årets fylkeskunstner fra Buskerud fylkeskommune og med lunsjkonserten under Glogerfestspillene vil han kvittere for prisen. 

I Musikkteateret har Skomsvoll med seg den skandinaviske cellisten Andreas Brantelid. Brantelid spiller på en Boni-Hegar Stradivarius fra 1707 og var den første skandinaviske musiker som fikk førsteplass i Eurovision Young Musicians Competition (2006) og Paulo International Cello Competition (2008). Ordskiftet mellom Skomsvoll og Brantelid under lunsjkonserten tar utgangspunkt i musikk av Johann Sebastian Bach.

Klikk for mer info om konserten "Til lunsj med Erlend Skomsvoll" og billetter

 

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px