Tre allsidige prisvinnere
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

JBGundersen PrisvinnereReidun Ottersen, Sigurd Drogset Hemmingsen og Øystein Skjelstad Østensen vant Jonas B. Gundersens musikkpris for 2018. Prisen ble delt ut under lørdagens “Ode til Gloger” konsert i kirken. De unge musikerne har vært aktiv i kulturskolen i en årrekke, og har i mange år jobbet tett på hverandre med musikk: Sigurd i slagverksfaget inkludert melodisk slagverk, Øystein på kontrabass, bassgitar, komponist og arrangør og Reidun med sang, euphonium, trombone og også som komponist.

Allsidighet på høyt nivå

- Stipend til unge utøvere betyr mye: annerkjennelse, inspirasjon, synliggjøring og ressurser til veiledning og utstyr, sier kultursjef Heidi Hesselberg Løken, og fortsetter - Stipendvinnere er gode rollemodeller for yngre utøverne underveis. Årets Jonas B Gundersen stipend kunne ha gått til mange utøvere. Hvert år gror det frem nye utøvere som legger ned mye arbeid i å utvikle seg som utøvere. Det er godt at det finnes andre stipendordninger i Kongsberg, det gir trøst til juryen.

Fra juryens begrunnelse: 

Tema for årets stipend er allsidighet på høyt nivå. Allsidighet innen genre, allsidighet i forhold til å beherske flere instrumenter og uttrykk og allsidighet i forhold til komponering og arrangering av musikk. De tre unge utøvere som tildeles stipendet sammen i år, fra de var svært unge så har vi sett de sammen i ulike konstellasjoner: som trio, kvartett, kvintett, i korps og orkester. De er alle tre særdeles aktive på kulturskolens mange konserter, etterhvert også hos musikklinjens mange arrangementer, Glogerfestspill, Jazzfestival, i musikkteateret, på EnergiMølla, i Kongsberg kirke osv. De har alle tre et meget høyt nivå teknisk sett, videre er deres fraseringsarbeid utsøkt – og de har svært gode ører for intonasjon, timing og samspill. 

Klikk for mer informasjon om Jonas B. Gundersens musikkpris og tidligere prisvinnere

Foto: Vidar Skaar Borgersen

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px