Festspillfanfare
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

aapningskonserten2017Åpningskonserten «Festspillfanfare» gir publikum en forsmak på årets Glogerfestspill. Lysekronene i Kongsberg kirke tennes og flere av årets musikere står på scenen.

Glogerfestspillene har sitt opphav i Glogerorgelet og årets festspill er full av orgelbrus. Karin Nelson starter «Festspillfanfaren» med en toccata av Weckmann nettopp på Glogerorgelet. Hun er en av instruktørene på festspillenes storsatsning YAGA der hun holder mesterklasser for fremtidens stjerneorganister. Publikum får også høre den kjente cellisten, Andreas Brantelid, og hans Boni-Hegar Stradivarius fra 1707. Han var den første skandinaviske musiker som vant Eurovision Young Musicians Competition (2006). I Kongsberg kirke spiller han Suite nr. 1 i G-dur av Bach.

Vi vil også få høre Andreas i samspill med Eldbjørg Hemsing og Leif Ove Andsnes – de vil fremføre Dimitri Sjostakovitsj klavertrio nr. 2 i e-moll. - Et av de spennende verkene under årets festspill er de unge stemmene i Det Norske Jentekor som tolker tekster fra Anne Frank dagbok i «The beauty that still remains» av Marcus Paus, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke, og fortsetter - Under åpningskonserten torsdag får vi høre jentekoret og Frode Haltli fremføre et utdrag fra dette verket.

Knut Olav Åmås åpner festspillene

Knut Olav Åmås er direktør i stiftelsen «Fritt Ord» og åpner årets Glogerfestspill. – Med årets tema «ordskifte» er vi glade for å ha fått nettopp Åmås til å holde åpningstalen, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke, og fortsetter – Åmås er en pådriver for å stimulere den levende debatt og en uredd bruk av det frie ord. Fritt Ord jobber for å verne og styrke ytringsfriheten og dens vilkår i Norge.

Åmås er forfatter, filosof, redaktør og politiker. Han er dr. philos. med hovedfag i filosofi og har doktorgrad i medievitenskap fra Universitetet i Bergen. Knut Olav har hatt en rekke redaktørstillinger i Aftenposten. Han fikk Samlagets nynorsk-pris, Melsom-prisen, i 2005 for biografien om Olav H. Hauge og i 2007 ble han tildelt Den store journalistprisen.

Klikk for mer informasjon og billetter

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px