Tonens talekunst
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

Tonenes talekunstBarokkbratsjisten Mari Giske har laget en serie for NRK P2 om musikk og følelser, og til frokostkonserten lørdag under Glogerfestspillene har hun med seg tre andre musikere fra Barokkanerne for å fortelle i ord og toner om hvordan barokkmusikk snakker til oss.

I begynnelsen var ordet – eller var det egentlig sånn? Kanskje musikken kom først? Rytmen, sangen, melodien? - Språket og musikken har vokst opp nærmest som siamesiske tvillinger gjennom menneskets historie, og selv musikk uten tekst har mange klare fellestrekk med språket sier Mari Giske, og fortsetter - Både språk og kroppsspråk spiller også sterke roller i musikkens evne til å vekke følelser i oss, og alt dette var noe barokkomponistene var opptatt av.

Pådriver for det norske tidligmusikkmiljøet

Mari Giske kommer fra Trondheim og har spesialisert seg på bratsj. Hun startet sitt musikalske liv som fiolinist, og er nå frilansmusiker innenfor orkester- og kammermusikk på moderne bratsj. Giske er utdannet fra Norges musikkhøgskole og har diplomeksamen fra konservatoriet i Den Haag. Hun har spilt barokkbratsj i ledende ensembler i London i åtte år og er i dag en viktig pådriver for det norske tidligmusikkmiljøet. - Musikken har et potensial til å gå forbi intellektet, å kjennes i kroppen og kommunisere direkte til følelsene våre sier Giske. Derfor betyr musikk mye for meg, og etter min mening, mye for oss alle i en verden som bare blir mer og mer hektisk, komplisert og intellektuelt basert verden.

Alt for å få den rette klangen

Til frokostkonserten har Mari Giske med seg tre musikere fra Barokkanerne; Ingeborg Christophersen, Gunnar Hauge og Jadran Duncumb. Barokkanerne er Norges mest aktive barokkeensemble. Ensemblet ble opprettet i 1989 som ett av de første ensemblene i landet som utelukkende benytter seg av originalinstrumenter og som bygger sine musikalske tolkninger på kilder fra den tiden musikken ble skrevet. De har gjestet Glogerfestspillene flere ganger tidligere, blant annet under fjorårets uforglemmelige avslutningskonsert sammen med guttesopranen Aksel Rykkvin.

Klikk for mer informasjon og billetter

Barokkanerne2017

Foto: Barokkanerne spilte på avslutningskonserten under festspillene i 2017

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px