Ønskekonserten
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

AtilAA AndsnesMed konsertene «Classics for dummies» har Glogerfestspillene i en flere år fylt Kongsberg kirke med musikkelskere. Konserten er en ønskekonsert hvor noe av det beste fra den klassiske musikken fremføres av utøvere i verdensklasse. I år har konserten fått navnet «Klassisk fra A til Å» og hele 11 Glogerartister vil stå på scenen i Kongsberg Musikkteater.

- Dette er konserten hvor humor og anekdoter ledsager tonene, sier kunstnerisk leder, Isa Katharina Gericke. Sammen med Frank Havrøy skal hun lede publikum gjennom konserten, og lover at glimt i øyet og fortellerglede vil være rammen rundt fantastisk musikk. - Vi som står på scenen elsker jo denne musikken, og vi håper at noe av denne lidenskapen skal skinne over scenekanten.

Andsnes åpner

Leif Ove Andsnes åpner denne konserten, og siden Andsnes konsert «Stjernenatt» ble tidlig utsolgt er dette nok en fin mulighet til å oppleve verdensstjernen under Glogerfestspillene. I tillegg vil publikum få høre Ssens Trio fremføre utdrag fra Goldbergvariasjonene av Johann Sebastian Bach. – Dette er et utrolig vakkert stykke, sier Isa, og legger til – Jeg gleder meg også til å høre den vakre «Svanen» fra Dyrenes karneval som fremføres av Andreas Brantelid på cello og Trygve Brøske på klaver.

Det blir mange høydepunkt på scenen i Musikkteateret. Fiolinisten og «årets forsidepike» Eldbjørg Hemsing spiller Jules Massenet’s «Meditation fra Thaïs», akkompagnert av Trygve Brøske. Konserten avsluttes med heftig tango når legendariske Per Arne Glorvigen på bandoneon fremfører Astor Piazzollas «Romance del Diablo» sammen med Daniela Braun på fiolin og Arnulf Ballhorn på kontrabass.

- Vi ønsket å lage en konsert for alle som er nysgjerrige på klassisk musikk uansett om man var en dreven klassisk konsertgjenger eller ikke, sier Isa og fortsetter – Det er flott at vi har klart å treffe så godt med denne ønskekonserten . Vi håper «Klassisk fra A til Å» vekker nysgjerrigheten og opplevelseslysten hos nye tilhørere, og gamle minner og gode følelser hos den mer drevne lyttere. Hun oppfordrer musikkelskere til å ta med en date, en arbeidskollega, gode venner eller familien til festspillene og la seg forføre.

Klikk for mer informasjon og billetter

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px