Stålsett gjester festspillene
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

Sturla 450x450Temaet for Glogerfestspillene 2018 er “ordskifte”. Og er det noe årets festspillpredikant er kjent for, så er det nettopp hans sterke stemme i det offentlige ordskiftet. Professor Sturla Stålsett har blant annet blitt betegnet som “engelen på samfunnets skulder”. Han har markert seg som en uredd forsvarer av de svakeste blant oss.

Sturla Stålset er idag professor i diakoni, religion og samfunn ved Det teologiske menighetsfakultet og har arbeidet både for Kirkens Nødhjelp, Kirkens Bymisjon, Frivillighet Norge, Åpen Folkekirke og ledet komiteen nedsatt av Kulturdepartementet for å gå gjennom tros- og livssynspolitikken (Stålsett-utvalget). I tillegg er han en også gitarist, sanger og låtskriver, og har gitt ut to soloalbum: Ingenting som før (2014) og Glansdager (2017), begge på Waterfall Music.

Sammen med Sturla Stålsett, festspillartister, Kongsberg Kantori og Oslo Kammerakademi, vil prostiets prester og kantorer skape en storslått festpillgudstjeneste. Lysekronene tennes og med temaet "ordskifte" som inspirasjon vil festspillgudstjenesten, både i ord og toner, reflektere rundt årets tema.

Musikken under Glogerfestspill-gudstjenesten er intet mindre enn Francis Poulenc sitt «Gloria» - en milepel i moderne oratorisk musikk. Verket er komponert i 1961 for kor, symfonisk besetning og sopran, sunget av Isa Katharina Gericke. Det franske tonespråket til Poulenc er svært fargerik og full av energi – noe som komponisten må ha blitt inspirert av gjennom «ordet» dvs. den kontrastrike liturgiske teksten til «engelsangen» Gloria in excelsis Deo som er den røde tråden gjennom gudstjenesten. Musikken har elementer som kan minne om eksempelvis Strawinski eller Prokovjef, samtidig som det er ingen tvil om arven etter den franske impresjonismen. Verket er bearbeidet av Matthias Anger og fremføres for første gang i en bearbeidet versjon for et av Norges beste blåseensembler, Oslo Kammerakademi. Før klokkeringingen vil Oslo Kammerakademi fremføre et verk med musikalsk referanse til Francis Poulenc. Verket «Andante cantabile» fra Petite symphonie er skrevet av Charles Gounod, som feirer 200 år i 2018.

Etter festspillgudstjenesten inviteres det til Glogertorte og kirkekaffe i Rådhuskantina.

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px