Tolker Anne Frank
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

AnneFrank«The beauty that still remains» er skrevet over tekster fra Anne Franks dagbok. Bestillingsverket ble urfremført under den offisielle markeringen av frigjørings-jubileet i 2015 og fremføres i Kongsberg kirke lørdag under festspillene. Anne Franks tekster formidles av jenter fra 12-21 år i Det Norske Jentekor.

Å jobbe med tekster fra Anne Franks dagbok har vært en sterk prosess for jentene i Det Norske Jentekor. - For de fleste norske barn og unge i dag, er krig noe som er langt borte, sier korets dirigent Anne Karin Sunndal-Ask. Sammen har de reflektert rundt Anne Franks opplevelser og tanker, om krigen og vår frihet og fred i dag.

- At jenter i alderen 12-21 år skal framføre dette verket, vil være spesielt av flere årsaker, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke. De er i samme alder som Anne Frank var da hun skrev disse tekstene og det gir en sterk formidling.

Jentekoret er en selvstendig videreføring av NRKs jentekor. De unge stemmene vil tolke både Anne Franks angst og glede, hennes forelskelse og fortvilelse. Og til slutt Franks håpefulle ord: "I don’t think of all the misery. But of the beauty that still remains”.

Verket ble skrevet av Marcus Paus for jentekor og akkordenoist Frode Haltli med støtte fra Norsk Kulturråd. Under konserten får publikum også høre musikk av Maurice Ravel, Johann Sebastian Bach og Gideon Klein fremført av dyktige musikere som Eldbjørg Hemsing, Trygve Brøske, Andreas Brantelid og Ssens Trio.

Klikk for mer informasjon om konserten og billetter

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px