Munnrappe toner til lunsj
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

LunsjkonserteneLunsjkonserten under Glogerfestspillene har vært tidlig utsolgt de siste årene og mange har ønsket seg billett uten å få det. -Dette har vi tatt konsekvensen av sier daglig leder Margit Åsarmoen, og fortsetter – I år tilbyr vi lunsjkonsert både lørdag og søndag under Glogerfestspillene. Mens lørdagens lunsjkonsert er tilegnet munnrappe toner møtes klassiske musikere som å dyrke sin felles lidenskap for folkemusikk på Jonas B. Gundersen søndag.

Munnrappe toner

- Per Arne Glorvigen er ikke bare kjent for sitt eminente bandoneon-spill. Han er også en virtuos ordkunstner. Hans munnrappe kommentarer og legendariske imitasjoner vil garantert by på en munter stund på Jonas B. Gundersen lørdag under Glogerfestspillene, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke.

Glorvigen Trio består av Per Arne Glorvigen på tangorekkspill/bandoneon, den tyske fiolinisten Daniela Braun og den tyske kontrabassisten Anulf Ballhorn. Glorvigen er født i Drammen, vokste opp på Dovre og bor i Paris. Han regnes som en av de viktigste bandoneonistene i sin generasjon. - Per Arnes lune humor kombinert med unik musisering vil nok gi en lunsjopplevelse det går an å leve lenge på, avslutter Gericke.

Lidenskap for folkemusikk

Folkemusikk verden over har til alle tider inspirert kunstmusikken. På ordskiftet under lunsjkonserten søndag 28. januar møtes Eldbjørn Hemsing, Frode Haltli og Trygve Brøske for å dyrke sin felles lidenskap for folkemusikk. - I denne lunsjkonserten vil røtter og identitet møte allsidighet og lekenhet. Jonas B. Gundersen blir nok en gang stedet for en musikalsk lunsj du sent vil glemme, lover Isa.

Fiolinisten Eldbjørg Hemsing kommer fra en musikalsk familie. Sammen med den to år eldre søsteren Ragnhild utgjør duoen Hemsing-søstrene, tidligere prisvinnere i Kjempesjansen på NRK. Frode Haltli kan vel regnes som Norges fremste akkordeonist innenfor ny musikk. Han begynte å spille trekkspill som 7-åring og har siden mottatt en rekke priser i inn- og utland. Debutalbumet vant Spellemannprisen i kategorien samtidsmusikk. Har vært solist med orkestre over hele verden, og opptrådt på samtidsfestivaler så vel som på internasjonale kammermusikk-, jazz- og folkemusikkfestivaler. Haltli underviser i akkordeon ved Norges Musikkhøyskole. Pianisten, komponisten og arrangøren Trygve Brøske er førsteamanuensis i klaverfag ved Institutt for musikk på NTNU.

Klikk for mer informasjon om "Munnrappe toner"

Klikk for mer informasjon om "Folkemusikalsk lunsjkonsert"

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px