Trekkspillets Ferrari
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

ferrari2 Under Glogerfestspillenes avslutningskonsert 28. januar oppheves sjangergrensene når Kongsberg kirke fylles av lidenskapelige argentinske toner i tangoprosjektet «El arte de la Fuga y del Tango». Per Arne Glorvigen er kjent for sitt eminente bandoneon-spill på «trekkspillets Ferrari».

Fra transportabelt kirkeorgel til argentinske barer

Ingen musikkgenre virker i utgangspunktet fjernere fra hverandre enn den lidenskapelige argentinske tangoen og de strengt komponerte fugene fra Bachs siste verk. Men fellespunktene er der: bandoneonet var opprinnelig tenkt som et transportabelt kirkeorgel i opprinnelseslandet Tyskland før tangotrekkspillet det havnet på argentinske barer. Bandoneon-spillerne i Buenos Aires begynner som regel dagen med Bach og mate (argentinsk te), for så å spille tango til dans til klokka fem om morgenen. Polyfoni (flerstemthet) har preget tangoen da de fleste arrangører og komponister har bakgrunn fra klassisk musikk.

Med prosjektet «El Arte de la Fuga y del Tango» fremhever Glorvigen Trio sjangere ved å oppheve sjangergrensene. Glorvigen har sett intrikate forbindelser mellom Bachs mesterverk «Die Kunst der Fuge» og argentinsk tango. Dette resulterte i innspillingen «El Arte de la Fuga y del Tango» som ble utgitt i 2016. Konserten blir en sprelsk blanding av Bach og Piazolla og platen fikk følgende omtale i Aftenposten 27.12.2016: «En spennende, eksotisk og virtuos utforskning av harmonier, klanger og dristig samspill». - Jeg tror dette blir en flott avslutning på de kommende Glogerfestspill, som på en helt egen måte oppsummerer årets tema, sier kunstnerisk leder Isa Katharina Gericke. Hun fortsetter: Her får vi et ypperlig eksempel på hva et godt ordskifte skal være - eminente musikere som hver for seg er topp utøvere. Sammen tolker de et mesterverk med en helt ny tilnærming. I tillegg farges tangoen av Bachs 400 år gamle form- og klangverden. Det blir til en helt egen, ny og genuin samtale som lytter og løfter.

Glorvigen Trio

Glorvigen Trio består av Per Arne Glorvigen på tangotrekkspill/bandoneon, den tyske fiolinisten Daniela Braun og den tyske kontrabassisten Arnulf Ballhorn. Glorvigen er født i Drammen, vokste opp på Dovre og bor i Paris med sin argentinske kone og to barn.

Klikk her for mer informasjon og billetter til avslutningskonserten

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px