Verdensstjerne
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

Leif ove Andsnes

Glogerfestspillene er veldig stolte over å kunne presentere verdens beste pianist, Leif Ove Andsnes, under Glogerfestspillene 2018. Han er tvillingpappa, festivalsjef og verdenspianist, og klaverspillet hans beskrives som utenomjordisk vakkert. Hans måte å tolke musikk på er et forbilde for en hel generasjon pianister og under Glogerfestspillene 2018 spiller han seg inn i Kongsbergs Glogerhistorie. Gå ikke glipp av denne muligheten til å høre en av vår tids fremste musikere i Kongsberg i januar.

Andsnes begynte å studere musikk på fulltid rett etter ungdomskolen og det tok ikke mange år før han fikk sitt internasjonale gjennombrudd. I 27 år har Leif Ove Andsnes hatt en internasjonal karriere som pianist, noe som innebærer 200 reisedøgn og 100 konserter i året. Dette aktivtetsnivået ble noe mindre da han ble far for første gang i 2010 og senere også til tvillinger.

 

Anerkjent

Andsnes er kjent for mange og det er vel ingen overdrivelse å beskrive han som den av våre norske musikere med størst internasjonalt nedslagsfelt – alle verdens konsertsaler står åpne for Leif Ove Andsnes fra Karmøy. The New York Times har kalt Leif Ove Andsnes «en pianist med myndig eleganse, kraft og innsikt». Med sin imponerende teknikk og nyskapende tolkninger har den berømte norske pianisten vunnet anerkjennelse over hele verden, og Wall Street Journal har beskrevet ham som «en av de mest begavede musikere i sin generasjon». Han ble innlemmet i Gramophone Hall of Fame i juli 2013, og fikk tittelen som æresdoktorer ved Juilliard School i New York og Universitetet i Bergen i 2016 og 2017.

Verdens kuleste pianist

I september 2017 ble Andsnes rangert som en av de 25 beste klassiske pianistene gjennom tidene av Bristiske Classic FM. Og han har et celebert selskap på listen hvor blant annet også Chopin, Mozart og Beethoven befinner seg, samt flere nålevende pianister som russeren Vladimir Ashkenazy, israelsk-argentinske Daniel Barenboim, argentinske Martha Argerich og kineseren Lang Lang. Classic FM, som har lyttere over hele verden, er svært begeistret for Andsnes og beskriver ham som «en av verdens beste nålevende musikere» innen klassisk musikk. I et tidligere intervju med Andsnes, hvor stasjonen har besøkt ham hjemme i Bergen, presenterer de nordmannen som «verdens kuleste pianist».

Her kan du høre Andsnes under Glogerfestspillene

"Stjernenatt" fredag 26. januar kl. 21:30 i Kongsberg kirke. Kongsberg kirkes særegne akustikk og vakre rom passer utmerket til denne konserten hvor Andsnes spiller alene og sammen med flere av våre stjerneartister, sier Åsarmoen. Andsnes er kjent for sine mange tolkninger og innspillinger av blant andre Beethoven og Sibelius. I Kongsberg kirke kan han oppleves som solist i verk av Frédéric Chopin, som kammermusiker i en fiolinsonate av Edvard Grieg og i en av klaverkvartettene till Johannes Brahms. – Det er noe av det fineste som er skrevet og fremføres av musikere i verdenstoppen – det kan bare bli uforglemmelig!, sier Isa Katharina Gericke, Kunstnerisk leder for Glogerfestspillene. Billettene ble lagt ut for salg i oktober og er nå utsolgt.

Festspillfanfaren torsdag 25. januar kl. 19:00 i Kongsberg kirke. Åpningskonserten gir deg en forsmak på hva festspillet har å by på. Kongsberg kirke tenner lysekronene for fantastiske musikere som Leif Ove Andsnes, Andreas Brantelid og Det norske jentekor. Åpningstale ved Knut Olav Åmås.

Klassisk fra A til Å fredag 26. januar kl. 18:00 i Kongsberg Musikkteater. Dette er ønskekonserten hvor noe av det beste og kanskje mest kjente fra den klassiske musikken fremføres av utøvere i verdensklasse. Her får du oppleve bl.a. Leif Ove Andsnes, Eldbjørg Hemsing, Danilea Braun og SSens Trio.

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px