Musikkprisen 2017
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

ny prisvinner

Gitaristen Kjetil Kongsgård Røraas (19) vant Jonas B. Gundersens musikkpris for 2017. Prisen ble delt ut under lørdagens “Ode til Gloger” konsert i kirken. Den unge musikeren har vært aktiv i kulturskolen i en årrekke, både i bredde, kjerne og dybdeprogram og deltar også i Musikkhøyskolens Talentutviklingsprogram.

Chet Atkins, Bach and tango

Kongsberg Kulturskole har fantastiske klassisk skolerte gitarlærere og har fostret mange musikalske talent. Kjetil Kongsgård Røraas er et av disse. Han startet opp som el-gitarist, men fikk etterhvert øynene opp for akustisk gitar og det klassiske gitar-repertoaret. Kjetil behersker alt fra Chet Atkins via Bach til tango. Han spiller i band, duer og ensembler spesialiserer seg på solostykker og har bidratt i mange musikalske sammenhenger i Kongsberg opp gjennom årene. Han er også en av de heldige som har fått plass på Talentutviklingsprogrammet (TUP) til Norges musikkhøgskole i Oslo.

Fra juryens begrunnelse: "Årets vinner er aktiv i alle av kulturskolens programområder: i breddeprogram (deltar der i store og små prosjekter, konserter, festivaler og kunstneriske oppdrag for næringsliv), i kjerneprogrammet (med ukentlig veiledning) og i dybdeprogrammet Rising Star der han deltar i Master Classes og under lørdagsskoletilbud. Kjetil deltar i Musikkhøyskolens talentutviklingsprogram - et nåløye å komme seg inn i via prøvespill. Han fortsatte i kulturskolen selv om han nå er 19 år - fordi han er så interessert og arbeidsom."

DSC 9037A

Årets jury har bestått av Eva Tovsrud Knutsen (Kongsberg musikkråd), Heidi Hesselberg-Løken (kultursjef), Margit Åsarmoen (daglig leder Glogerfestspillene) og Christoffer Lunde (daglig leder Jonas B. Gundersen).

Link til mer informasjon om Jonas B. Gundersens musikkpris og tidligere års vinnere

Share

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px