Artistoversikt 2012
Hjem

Pubbanner

Illustrasjon banner GFS2019

Stjernenattbanner

Artistoversikt 2012

berit 900Berit Norbakken Solset tilhører eliten blant våre yngre sopraner. Etter avsluttet diplomstudium ved Norges Musikkhøgskole vant hun i 2006 Rikskonsertenes prestisjefylte konkurranse INTRO-klassisk. Dette ledet blant annet til et tett samarbeid med Bjarte Eike og Barokksolistene.

Norbakken Solset er generelt opptatt av samtidig oppføringspraksis og har i en duo med pianisten Ingfrid Breie Nyhus på hammerklaver med stor suksess framført Haydns engelske sanger.

I tillegg til å være en flittig brukt solist i oratorier, pasjoner og messer har hun gitt solokonserter ved de tyngste festivalene i Norge, som Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, Risør Kammermusikkfestival, Vestfold Festspillene og Nordlysfestivalen. Hun er jevnlig solist med de fremste orkesterne og dirigentene i Norge.

Hennes spesialitet er kirkemusikk, samtidsmusikk og lied, men hun har i de senere år også sunget opera med stor suksess. Senest i rollen som Abel i Scarlattis Il Primo Omicidio under Glogerfestspillene i Kongsberg 2010.

I 2012 synger hun hovedrollen i den nyskrevne operaen, Heksehammaren (R. Rasmussen).

Mer info på www.norbakkensolset.com

Hubert WildBle født i Karlsruhe, og studerte fiolin, sang og klaver ved musikkhøgskolen I Köln/Aachen. Sangstudiene ble fullført med professor Rudolf Bautz, hvor diplomeksamen ble avlagt med utmerkelse. Siden studerte han i Liedklassen til professor Dietrich Fischer-Dieskau ved Universität der Künste i Berlin. I 1995 fikk han sitt første operaengasjement ved Theater Essen, siden fulgte gjestespill ved operahuset i Aachen, Maastricht.

I 1998 ble han prisvinner ved den 30. Internasjonale sangkonkurransen "Toti dal Monte" I Treviso I Italia. Derfra ble han engasjert i operaen Faust av Charles Gounaud ved operaen I Treviso, Rovigo og Trento under musikalsk ledelse av Peter Maag. Videre fulgte engasjement i ensemblet ved Theater Vorpommern i Stralsund, ved Wiener Kammeroper, og Theater Heidelberg.

For tiden er han solist ved Landestheater Salzburg hvor han tolker store roller som bl.a. Figaro i Mozarts Le nozze di Fiagro og Angelotti i Puccinis Tosca.

Ved siden av barytonfaget har han spesialisert seg også som kontratenor, og tolker gjerne barokke roller som krever et slikt stemmfag. Som Lied- og konsertsanger er Hubert ofte invitert til internasjonale festivaler.

Mer info: www.hubertwild.de

annecarolynschluterAnne-Carolyn er opprinnelig tysk, nå bosatt i Norge. Hun fullførte sine sangstudier ved Kölner Musikhochschule I 1999. Hun er kjent for et bredt repertoar som opera-og konsertsangerinne med et spenn fra Cavalli frem til dagens komponister. Hun har en forkjærlighet for Lieder og romanser og gir jevnlig recitals i Tyskland, Kina, Island og Norge.

Anne-Carolyn har arbeidet med dirigent Sir Colin Davies, og turnert med dirigent Claudio Abbado ved ulike operahus og festivaler. Innen kirkemusikk har hun samarbeidet med Helmuth Rilling i verk som spenner fra Claudio Monteverdi til Wolfgang Rihm. Hun har også sunget under blant andre Konrad Junghändl, Sir Roger Norrington og Celso Antunes. I 2009 tolket hun rollen som skognymfe i Dvoraks Rusalka ved Den Norske Opera og Ballett i Bjørvika

Anne-Carolyn medvirker ved flere cd-innspillinger som Tryllefløyten med Claudio Abbado (Deutsche Grammophon) og på den prisvinnende innspillingen av Frank Schreckers Das Spielwerk und die Prinzessin

Mer info: www.annecarolynschlueter.com

W plaggeWolfgang ble født i Oslo av nederlandske foreldre. Han viste meget tidlig en glødende interesse for klassisk musikk, og begynte som fireåring å spille piano, samtidig som han gjorde sine første komposisjonsforsøk. 10 år gammel vant han en internasjonal talentkonkurranse i engelsk fjernsyn; året etter Ungdommens Pianomesterskap i Oslo.

I 1972 gjorde han en oppsiktsvekkende klaverdebut i Oslo - med H.M. kong Olav V til stede i salen. Han har siden vunnet flere nasjonale og internasjonale priser og legater, bl.a. Forsbergs Legat i 1979 og Levinprisen i 1987. I 1986 avsluttet han sine 6-årige studier ved Musikkhøyskolen i Hamburg, Tyskland, med utmerkelse.

Han er aktiv som utøver over store deler av verden, og er en ettertraktet kammermusiker. Han har vært solist med et stort antall orkestre, og har samarbeidet med en rekke fremtredende utøvere, som Ole Edvard Antonsen, Jens Harald Bratlie, Alexandr Dmitriev, Philippe Entremont, Lutz Herbig, Piotr Janowski, Evgeni Koroliov, Solveig Kringlebotn, Truls Mørk, Robert Oppenheimer, Leif Segerstam, Roberto Szidon, Lars Anders Tomter og mange andre.

Han har spilt inn CD-er på platemerkene SIMAX, 2L, Crystal og Norske Gram.

Komponisten Wolfgang Plagge har, siden han fikk sine første komposisjoner utgitt som tolvåring, utviklet seg til en moden, egenartet og mangesidig skapende kunstner med en omfattende produksjon. Hans verkliste spenner fra liturgisk musikk til symfoniske verker, og kammermusikk og solistisk klavermusikk utgjør en hoveddel. Han har fattet en særlig interesse for blåseinstrumenter, og har skrevet en rekke betydelige verker for tre- og messingblåsere i kammermusikalske konstellasjoner. Flere av hans komposisjoner er allerede i ferd med å få status som standardverker.

Videre har han lenge hatt en forkjærlighet for oldtidsmusikken i Nord-Europa, og en lang rekke verker er oppstått som følge av hans forskning på tidlig norsk middelalder.

Helt siden studietiden i Norge og Tyskland har fenomenet tid vært en viktig komponent i Plagges musikk, både i direkte og indirekte forstand: Betraktninger og studier omkring tidsforløp, manipulasjon av tidsfølelse og utnyttelse av tiden som formelement er vesentlige faktorer i hans kreative prosess.

Wolfgang Plagges musikk oppføres nå av enkeltmusikere, ensembler og orkestre over hele verden, og hans ry som komponist er i stadig vekst. I 1996 var han "Årets komponist" i Trondheim Symfoniorkester. Han mottok den amerikanske ASCAP Award i 2001 og vant Vocal Nord's komponistkonkurranse i 2003. En rekke av hans verker finnes innspilt på CD, og notemateriell er tilgjengelig hos 2L e-scores, Musikk-Husets Forlag as eller Norsk Musikkinformasjon. Han er medlem av Norsk Komponistforening.

staalsett1Stålsett ble født 1935 i Nordkapp og studerte teologi i Norge og USA. Har hatt en rekke kirkelige stillinger nasjonalt og internasjonalt, sist som Biskop i Oslo bispedømme fra 1998 til 2005. Han har bl.a. vært, generalsekretær i Det lutherske Verdensforbund, prost i Sør Østerdal prosti og generalsekretær i Det norske bibelselskap. Han har hatt en rekke verv i kirke og samfunn, bl. a som medlem av Nobelkomiteen i 14 år. Og han har deltatt i FNs arbeid for menneskerettigheter og nedrustning, og i arbeidet knyttet til HIV/AIDS. Han har hatt en rekke styreverv bl a. i Kirkens Nødhjelp og Bymisjonen Oslo. Han er medstifter av Oslo Internasjonale Kirkemusikkfestival og har vært styreleder i ti år. Siden 2006 har han vært Spesialutsending for Norge til fredsprosessen i Øst-Timor

Han er med i ledelsen av Verdensorganisasjonen Religioner for Fred, og formann for Det Europeiske Råd av Religionsledere, som begge arbeider for fred og forsoning i religiøse, sosiale og politiske konflikter. Han er bl.a. engasjert i prosjekter i Indonesia, Burma og Kirgisistan. Stålsett har utgitt en rekke bøker og driver en utstrakt virksomhet som foredragsholder og skribent. Han mottatt en rekke æresdoktorgrader og ordener, bl.a. Kommandør av St. Olav Ordenen, Storkorset av Guatemalas Quetzal Orden, og Øst-Timors Orden.

Priya MitchellBritiske Priya Mitchell beskrives i magasinet "The Strad" som en av de fremste fiolinister i sin generasjon. Hun studerte med David Takeno ved Yehudi Menuhin School, med Zachar Bron i Tyskland, og tilbragte også to år ved konservatoriet i Wien. Hun har vært britisk representant i serien "Rising Star" ved flere europeiske konserthus og har gitt strålende konserter med blant andre Royal Philharmonic Orchestra, BBC Symphony Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra, Bournemouth Symphony Orchestra, English Chamber Orchestra, Royal Liverpool Philharmonic og Philharmonia. Utenfor England har hun samarbeidet med Belgisk Radio-orkester, Sinfonia Varsovia, Polsk Kammerorkester, Moskva Philharmonic Orchestra og Deutsches Sinfonie-Orchester Berlin.

Som kammermusiker er hun en ettertraktet gjest ved mange internasjonale festivaler som i Osnabück, Risør, Stavanger, Lugano og Kühmo. Sommeren 2000 startet hun sin egen festival og ble kunstnerisk leder av The Oxford Chamber Music Festival. Avisen The Independent skriver at dette er en festival som setter Oxford på verdenskartet over klassisk musikk, og The Daily Telegraph utpeker denne festivalen som "a musical Miracle".

Mer info på: www.musicauniversalis-artists.com/artists/3

aksel kolstadAksel Kolstad har mottatt en rekke priser og hedersbevisninger. I 2010 ble han tildelt den prestisjetunge Kjell Bækkelund-prisen. Han fullførte sin bacheloreksamen under Sigurd Slåttebrekk ved det utøvende kandidatstudiet i klaver ved Norges Musikkhøgskole våren 2006.

Siden avsluttet han sitt master-studium ved samme institusjon i 2008 med fordypning i alle George Gershwins klaverkonserter.

Kolstad ble så tatt opp som eneste pianist ved det prestisjetunge Professional Studies ved Manhattan School of Music i New York, USA, men valgte å takke nei på grunn av sitt voksende Café de Concert-konsept som ble støttet med 400.000 NOK av Innovasjon Norge i 2008. I tillegg til virke som pianist og komponist er han gründer og kunstnerisk ansvarlig for Café de Concert i Oslo, verdens første klassiske konsertcafé og er også kunsterisk leder for Café de Concert-festivalen i Fredrikstad og Oslo. Nylig åpnet han galleriversjonen av Café de Concert på Tjuvholmen i Oslo.

Kolstad studerte komposisjon med Wolfgang Plagge, og har komponert hundrevis av verk for soloinstrumenter og orkester. Hans musikk er publisert på Musikk-Husets Forlag og han er medlem i Norsk Komponistforbund. I det siste har han spilt historiske så vel som egne verk i Oslo, New York, Moskva, St.Petersburg, Tallinn, Los Angeles, Washington, Paris og Bolzano.

Kolstad skrev nylig ferdig sin ballett Sagaen om Isfolket etter tillatelse fra forfatter Margit Sandemo.

De solistiske oppgavene er mange og varierte, blant annet med ulike symfoniorkestre og etablerte ensembler. Han er også aktiv som dirigent for ulike sammensatte orkestre. Han er en skattet gjest ved mange festivaler hjemme og ute. I 2010 debuterte Aksel Kolstad i Carnegie Hall, New York med fullt hus og stående applaus i Weill Recital Hall. Amerikansk presse har for lengst beskrevet ham som en ny Victor Borge.

Mer info: www.akselkolstad.com

per arne_glorvigenPer Arne er en av dagens fremste på det argentinske instrumentet bandoneón (en type trekkspill). Hans interesse for bandoneón begynte da han var 25, og etter endte studier på akkordeon ved Norges Musikkhøgskole i Oslo flyttet han til Paris og møtte den argentinske bandoneónlegenden Juan José Mosalini. Etter to års studier med Mosalini og flere opphold i Buenos Aires, startet Glorvigens karriere som profesjonell bandoneónist.

I tillegg til tango har Glorvigen utviklet bandoneónens repertoar ved å spille alt fra barokk, kletzmer, pop og samtidsmusikk. Unge komponister som Willem Jeths (Holland), Bernd Franke (Tyskland),Henrik Hellstenius (Norge) og Luis Naon (Argentina/Frankrike) har alle dedikert konserter til Glorvigen. I 2003 konserterte han med Alban Berg kvartetten, noe som også resulterte i en innspilling. Blant Per Arne Glorvigens musikalske partnere finner vi artister som Giora Feidman (klarinett), Göran Söllscher (klassisk gitar), ensembler som Tango for 3, Leipziger Streichquartett, Deutsche Kammerphilharmonie Bremen, BBC Symphony Orchestra, Guiseppe Verdi Milano, Dansk Radios Symfoniorkester, Oslo Filharmonien, Russian National Orchestra og Orchestre de Paris.

Fiolinisten Gidon Kremer står som en av Glorvigens viktigste samarbeidspartnere. Sammen har de gjort fire cd-innspillinger og spilt over hundre konserter sammen verden over. Per Arne Glorvigen arbeider også som entertainer og komiker med språklige sketsjer som sin spesialitet.

For tiden studerer han i Paris hos Eric Tanguy (komposisjon) og Guillaume Conesson (orkestrering). Glorvigen medvirker på tallrike innspillinger for Auvidis, Nonesuch, Sony Classical, Teldec,EMI Classics og Deutsche Grammophon

Mer info på: www.perarne.net

Steinar HaugerudSteinar spesialiserte seg tidlig innen tangomusikken, og har flere opphold i Buenos Aires bak seg både som tangoutøver og student. Sammen med gruppen Tango for 3 har han vært solist med bl.a. Oslofilharmonien, BBC Symphony Orchestra, Deutsche Kammerfilharmonie, Junge Philharmonie Salzburg og Dresden Philharmonische Orchester.

I tillegg har gruppen gjennom flere år produsert en rekke konserter og innspillinger, samt medvirket ved festivaler i Norden, Tyskland, Nederland, Belgia, Sveits, Italia, Spania, Frankrike og Argentina.

Steinar er utdannet Norges Musikkhøgskole, og har siden sin eksamen der spilt med alle de profesjonelle symfoniorkestrene i Norge og dessuten i Det Norske Kammerorkester, Den Norske Opera, Bodø Sinfonietta, Tromsø Kammerorkeseter, NOSO og Oslo Camerata. I tillegg har han også spilt med en rekke kammerensembler både i Norge, Sverige og Danmark.

Han har i en periode vært tilknyttet musikkonservatoriet i Trondheim som veileder i fordypningsemnet "Utøvende tango" på masternivå.

Carl Ghazarossian_Carl Ghazarossian ble født Marseille og har sine studier fra Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris, og Guildhall School of Music and Drama i London. Carl er en prisbelønnet tenor med hovedvekt på repertoaret fra 1600- og 1700-tallet. Siden 2004 har han jevnlig samarbeidet med dirigenten Jean-Claude Malgoire ved Atelier Lyrique de Tourcoing, og turnert med ham i Frankrike og Tyskland som Eurimaco i Monteverdi's Il Ritorno d'Ulisse in Patria, Pastor 2 og Spirito 2 i Montverdi's Orfeo, Don Basilio og Don Curzio i Nozze di Figaro, Bastien i Bastien und Bastiennne, Frontignac i La Créole av Offenbach, og Idamante i Idomeneo av bade Campra og Mozart.

Carl har sunget ved ledende operahus og konsertsaler i Frankrike og Europa som Théâtre du Châtelet, Théâtre des Champs-Elysées, Sociedad Filarmonica i Bilbao og Theater Wiesbaden.

I 2005 inviterte Marc Minkowski ham til Salzburg for å synge rollen som Corydon i Acis og Galatea av Händel ved festivalen Pentecoste. Siden den gang har han vært fast gjest ved mange ulike internasjonale festivaler.

Carl Ghazarossian har arbeidet med renommerte dirigenter som Benjamin Lévy, Dominique Daigremont, Philippe Hui, Hugo Reyne, Martin Gester, Gilbert Bezzina, Graziella Contratto og William Christie.

I 2007 debuterte han ved Festival d'Aix-en-Provence i en nyproduksjoen av Orfeo , dirigert av René Jacobs og under regi av Trisha Brown. Nylig sang han Don Curzio i Nozze di Figaro ved Opéra de Lille og ved Théâtre des Champs-Elysées under Emmanuelle Haïm.

Carl Ghazarossian medvirker på flere innspillinger bl.a. på Motet pour une longue Offrande (Virgin) av Charpentier under ledelse av William Christie.

I en DVD med Monteverdis L'Orfeo (Dynamic) synger Carl rollen som Pastor 2 og Spirito 2 under ledelse av Jean-Claude Malgoire. Denne innspillingen har fått strålende mottagelse hos musikkritikere I Frankrike og Italia.

Mer info på:www.carlghazarossian.com

Isa GerickeIsa har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Hochschule der Künste i Berlin.

Hun har vunnet en rekke priser og ble nylig beæret med Det Norske Selskabs aller første Wessel-pris for sitt arbeid med å fremme norsk vokalmusikk. Isa er kjent for sin allsidighet, og konsert- og operarollene er mange og varierte. Operadebuten fant sted i 2003 som Grete i Humperdincks Hans og Grete ved Den Norske Opera. I åpningssesongen til den nye operaen i Bjørvika sang hun Euridice i Monteverdis Orfeo. Sist sommer debuterte hun som Gudrun i Spelet om Heilag Olav på Stiklestad. Kommende sesong synger hun 1. Dame i Mozarts Tryllefløyten med Opera Sør I Kristiansand, og Euridice i Glucks opera Orfeo ed Euridice i Potsdam utenfor Berlin.

Solistengasjementene inkluderer samarbeid med bl.a Oslo Filharmonien, Akademie für alte Musik Berlin, TrondheimSolistene, BBC Symphonic Orchestra, Kammerakademie Potsdam, Tsjekkisk Filharmoni, og dirigenter som Sir Andrew Davies, Manfred Honneck, Philippe Herreweghe og Ole Kristian Ruud. Isa er ofte gjest ved de mange kammermusikkfestivalene hjemme og ute. Høsten 2008 debuterte hun i London med en kritikerrost recital i Wigmore Hall. For plateselskapet Simax Grappa har Isa gjort en rekke innspillinger. På sin siste solo-cd «Til Eva» hylles sangerinnen Eva Sars Nansen med en samling norske romanser.

Isa er en av initiativtakerne bak Oslo Barokkopera, og ble nylig tilsatt som kunstnerisk rådgiver for MiN-ensemblet I Narvik. Siden starten i 2001 har hun vært kunstnerisk leder for Glogerfestspillene.

Bilder og info: www.isagericke.com

DR vokalensembletDet danske DR VokalEnsemblet ble etablert i 2007 og består av 18 sangere som behersker et bredt repertoar av musikk for små kor og solister. I løpet av ensemblets korte levetid har sangerne gitt konserter med program bestående av alt fra tidligmusikk gjennom romantikken til samtidsmusikk sunget med detaljrikdom, dynamikk og engasjement. Når musikken krever det hender det at koret får hjelp fra noen av sine 56 profesjonelle kolleger i det danske National Choir / DR bidrar. Denne fleksibiliteten gjør at  størrelsen på ensemblet kan skreddersys til musikken. Sammen kan de 74 sangerne utføre store korverk med orkester, for eksempel på Dansk Radios torsdagskonserter sammen med det danske Symfoniorkesteret / DR eller ved radioens slottskonserter sammen med den danske Radio Sinfonietta.

DR VokalEnsemblet synger på heltid for Danmarks Radio (DR), men kan også bidra i andre kors prosjekter. Ensemblet møter ungdommer på deres hjemmebane i grunnskoler og videregående skoler, er med sangstudenter ved Musikkhøyskolen, synger med amatører på seminarer eller workshops, eller supplerer på konserter. Korets 18 sangerne kan også delta i musikkdrama prosjekter.

Ensemblet har allerede hatt en sterk påvirkning, og i løpet av sine første atten måneder holdt de 84 konserter. Koret har sunget opera i Royal Opera samt religiøs musikk fra barokken med Concerto Copenhagen. De har også samarbeidet med flere regionale orkestre, NDR i Hamburg, Malmö Symfoniorkester og Bergen Filharmoniske Orkester. De fleste konsertene har vært holdt i København, men koret har også besøkt andre danske byer jevnlig og har også gitt mange konserter i Sverige, Norge, Tyskland, Polen, London og St. Petersburg. Siden 2011 er den svenske dirigenten Olof Boman sjefsdirigent, men koret arbeider også med mange gjestedirigenter som Peter Dijkstra, Fredrik Malmberg, Stephen Layton, Søren K. Hansen og Michael Bojesen.

Mer info på www.myspace.com/drve

kaleidoskopSolistenensemble Kaleidoskop er et ungt kammerorkester med Berlin som base. Kaleidoskop har satt seg som mål å bryte opp de tradisjonelle konsertformene og ensemblet ble grunnlagt i 2006 av cellisten Michael Rauter og dirigent Julian Kuerti. Michael Rauter har vært ensemblets kunsterniske leder siden starten.

Ensemblet består av en kjerne med 14 strykere og utvides i hvert projekt med gjestemusikere. Ved siden av eksepsjonelle musikalske kvalifikasjoner, er det først og fremst åpenheten og det personlige engasjementet samt viljen til å ta risker som karakteriserer ensemblets medlemmer.

At medlemmene også brukes som solister, samt at det spilles i ulike kammermusikkonstellasjoner er et framtredende trekk hos KALEIDOSKOP.

Den lange erfaringen blant ensemblemedlemmene, både fra historisk oppføringspraksis og fra samtidsmusikken muliggjør et program med bredt spektrum av musikk og klanger. Ensemblet søker stadig nye uttrykk og samarbeider ofte med kunstnere fra andre områder, som f eks arkitektur, litteratur, dans, skuespill og lysdesign. Med disse "montasjene" blir musikkstykkene satt i en ny sammenheng og på den måten vil Kaleidoskop koble sammen publikums ulike sanser og bringe nye erfaringer og opplevelser.

Siden 2008 har KALEIDOSKOP vært "Ensemble-in-Residence" på Radialsystem V – New Space for the Arts i Berlin.

De siste årene har vært hektiske for ensemblet ettersom de på kort tid har blitt et svært etterspurt ensemble og blitt invitert til festivaler som Festival Lille 3000 / EUROPE XXL, Festival Shared Sounds och Jüdischen Kulturtagen. I 2009 var ensemblet med på produktionen "Dialoge 09" sammen med koreografen Sasha Waltz og innviet Neues Museum i Berlin sammen med Vocalconsort Berlin og dansekompaniet Sasha Waltz & Guests. Sesongen 2009/10 innebar bl a konserter på Thüringer Bachwochen.

I juni 2008 kom KALEIDOSKOPS første CD med nyskrevne verk av komponisten Giovanni Sollima på plateselskapet Sony og i desember samme år reiste ensemblet på en lanseringsreise til Italia med platen. I mai 2009 kom en kritikerrost innspilling av klaverkonserter av Joseph Haydn sammen med pianisten Caspar Frantz. I tillegg til disse platene har ensemblet også spilt inn en CD med fiolinkonserter av Johann Sebastian Bach med ensemblets egen konsertmester og Bachprisvinner Elfa Rún Kristinsdóttir som solist.

Mer info på: www.kaleidoskopmusik.de

michala petriMed en internasjonal karriere som spenner over fire kontinenter med mer enn tre tusen konserter og utallige priser, har Michala Petri etablert seg som en av de fineste instrumentalister idag. Hennes musikalitet og virtuositet har gledet og begeistret publikum overalt i verden.

Michala (f. 1958), begynte å spille blokkfløyte som 3-åring, og hadde sin debut i Tivolis Koncertsal i København som 11-åring, samme år som hun begynte å studere hos professor Ferdinand Conrad på "Hochschule für Musik und Teater" i Hannover. Siden da har hun turnert i Europa, USA, Canada, Israel, Australia og det fjerne Østen, og hun er i dag en hyppig gjest på verdens ledende festivaler og konsertsaler.

Hun har arbeidet sammen med musikere som Heinz Holliger, Pinchas Zukerman, James Galway, Salvatore Accardo, Maurice André, Keith Jarrett, Christopher Hogwood og Claudio Abbado, og med mange av verdens ledende kammer- og symfoniorkestre. Michala Petri's repertoar spenner fra tidlig barokkmusikk til moderne komposisjoner, og mange komponister både i Danmark og internasjonalt har skrevet musikk spesielt til henne. I mange år har Michala Petri også interessert seg for blokkfløyte/gitar-kombinasjonen, og hun har turnert med bl.a. Göran Söllsher, Kazuhito Yamashita og Manuel Barrueco. Siden 1992 har Michala Petri dannet duo med sin mann, gitar- og luttspilleren Lars Hannibal. Sammen har de turnert i Europa, Japan og USA. Sammen har de også utgitt CDene Souvenir, Air og senest Kreisler Inspirations med romantiske transkripsjoner for blokkfløyte og gitar, inspirert av Fritz Kreisler.

Michala Petri's plateselskap har siden 1987 vært BMG/RCA Red Seal. I 1997 fikk hun tildelt den tyske Grammy, "Deutscher Schallplattenpreis", for sin innspilling av Vivaldis blokkfløytekonserter med "Moscow Virtuosi" under ledelse af Vladimir Spivakov. Blant hennes siste utgivelser kan nevnes en CD med musikk av Bach og Telemann (utgitt sammen med Berliner Barock Solisten som består av musikere fra Berliner Filharmonikerne) og Scandinavian Moods med London Philharmonic Orchestra. På dette albumet med populære skandinaviske verker medvirker også barytonsangeren Bo Skovhus og bassisten Niels-Henning Ørsted Pedersen

Av seneste utmerkelser kan nevnes at Michala Petri i 1995 ble utnevnt til Ridder av Dannebrog, i 1996 ble hun Æreshåndværker i Haandværkerforeningen i København og i 1997 ble hun innstilt til Nordisk Råds Musikkpris. I 1998 mottok hun Wilhelm Hansen Fondens hederspris, samt H.C. Lumbye-prisen for sitt arbeide med å bringe den klassiske musikk ut til et bredt publikum.

I juni år 2000 mottok Michala Petri Léonie Sonnings musikkpris.

Mer info på: www.michalapetri.com

Stephen LaytonStephen Layton er Director of Music ved Trinity College, Cambridge. Han er kunstnerisk leder og sjefdirigent i City of London Sinfonia. Layton gjestedirigerer mye, blant annet for orkestrene Philadelphia Philharmonic, Minnesota Philharmonic, London Philharmonic, London Sinfonietta, Royal Liverpool Philharmonic, Ulster, Bournemouth, Royal Scottish National, Britten Sinfonia, Northern Sinfonia, Orchestra of the Age of Enlightenment, Academy of Ancient Music og med engelske, skotske, irske og australske kammerorkestre. For English National Opera gjennomførte han Bachs Johannespasjon i en sceneproduksjon med Deborah Warner.

Stephen er en forkjemper for ny musikk, og har uroppført verker av Pärt, ADES og MacMillan. Hans dristige realisering av Taveners episke sju timers våkenatt The Veil of the Temple, en nyskapning i britisk musikk, ble urfremført i London på The Proms og i New York på Lincoln Center Festival. Layton grunnla koret Polyphony i 1986 mens han tok organistutdannelse på Kings College i Cambridge. Han er ledende gjestedirigent for det danske DR Vokalensemblet, Music Director for Holst Singers og i 2006 ble han utnevnt til Fellow og Director of Music på Trinity College, Cambridge. Han har vært Director of Music på the Temple i London og sjefsdirigent for Netherlands Kammerkoor. Stephen Laytons diskografi på Hyperion spenner fra Händel med originale instrumenter til Bruckner og Poulenc, Pärt og Tavener, Lukaszewski og Whitacre. Han har mottatt Gramophone Award i Storbritannia, Diapason d'Or i Frankrike, The Compact Award i Spania og to Grammy-nominasjoner i USA.

Mer info på www.stephenlayton.com

volker gerlingSommeren 2002 bygde Volker Gerling en kasse av et gammelt trebrett til å bære på magen . Seks tommelkinoer ("flippbøker") passet i kassen, og foran dette hang han et skilt med påskriften: "Besøk gjerne min vandreutstilling". Han gikk rundt i Berlin og viste menneskene sine filmer. Innimellom byttet han program. Under kassen hang han en tom honningboks der besøkende kunne legge igjen en symbolsk billettbetaling.

Etter å ha vist sine tommelkino-filmer under et knapt år på denne måten bestemte han seg for at det var på tide med en lengre vandring. Han ville undersøke hvordan mennesker som levde på landet reagerte på hans tommelkino. Ettersom han var redd for å gå glipp av noe dersom han reiste for fort, bestemte han seg for å gå til fots. Sommeren 2003 vandret han fra Berlin via München til Basel, to år senere gikk han fra Berlin til Köln og sommaren 2009 fra Oldenburg til Wismar. Han bar alltid kassen på magen under vandringene. Totalt sju måneder tok det å gå de 250 milene og han levde bare av det han tjente på sine tommelkino-visninger. Volker Gerling sier selv: "Mitt mål er å fortsette vandringen"

Under Glogerfestspillene kommer Volker for å vise sine tommelkino-filmer, fotografere for nye og medvirke på flere konserter og fortelle om sine vandringer og opplevelser.

Websider: www.daumenkinographie.de

Anders EricsonAnders Ericson er født i Karlsborg, Sverige der han begynte å spille klassisk og elektrisk gitar i en alder av åtte år. Han begynte med barokklutt som 18 åring, og studerte lutt og continuo ved Kungliga musikaliska Akademien i Stockholm og ved College of Music i Malmö, der han ble uteksaminert i 2002. I 2001 og 2004 fikk han store tilskudd fra Royal Academy of Music i Stockholm.

Anders har turnert i mer enn 30 land i både Austalia, Asia, Afrika, Europa og Amerika. Han har spilt inn flere CD-er og har opptrådt for fjernsyn og radio i flere land. Han har fulgt fremtredende solister som Anne Sofie von Otter og Barbara Hendricks. Anders er også ofte med på operaproduksjoner, blant annet på København Royal Opera, Göteborg Opera og Drottningholm Opera. Han spiller videre continuo med ensembler som Göteborg Baroque, Concerto Copenhagen, The Harmony of Voices, Drottningholm Baroque Ensemble, Norske Barokksolister, Hofmusik Stockholm, Westra Aros Pipare, Tre Kronor Baroque Ensemble og Stockholm Antiqua.

Anders spiller også elektrisk gitar og moderne musikk på lutt som et naturlig motstykke til barokkmusikken, og han har uroppført mange verker av ulike komponister, både i Sverige og andre steder. Han underviser også lutt i Stockholm.

Som luttspiller har Anders satt hovedfokus på den franske barokken fra 17. århundre, fra tidligkomponister av Accord nouveau musikk til den modne stil representert ved Gallot og Mouton.

Webside: www.myspace.com/theluteplayer

Christian BrembeckChristian Brembeck er født i München, studerte på musikkhøyskolen der og avsluttet med mesterklassediplom for Franz Lehrndorfer. Hans omfattende solokarriere har tatt ham til de fleste europeiske land, til Sydamerika og til Asia og han har samtidig befestet sitt rykte som en av de mest betydelige og intressante utøvere i sin generasjon. Som solist har Christian Brembeck spilt i viktige kirker og konsertsalar og deltatt på flere festivaler (Domkirken i München, Salzburg, Eichstätt, Freising, Bamberg, Frankfurt, Worms, Freiburger Münster, Limburg, Brixen, Linz, Aix-en-Provence, St. Jacobi Hamburg, St.-Ludgeri Norden, Gedächtniskirche Berlin, Tysklands eldste orgel i Kiedrich/Rheingau, basilikaen i Waldsassen, basilikaen i Ottobeuren, Palacio Real Madrid, Auditorio Nacional Madrid, Berliner Philharmonie, Münchner Philharmonie, Megaron Athen, Suntory Hall Tokyo, Festival El Escorial, Thüringer Bach-Wochen, Musikfestwochen Millstatt, Orgelfest Stift Zwettl, Kirchenmusikfestival Brixen, Orgel plus Bottrop, Merseburger Orgeltage m.fl.

Siden 2004 har han ledet den nystiftede konsertserien "Sommerlichen Orgelkonzerte" i klosterkirken i Schäftlarn. Christian Brembeck har spilt inn flere CD-plater som har fått mye oppmerksomhet for de uvanlige og spennende programvalgene.

Christian Brembecks repertoar omfatter orgellitteraturens viktigste verk der både den eldre musikken, men også det romantiske repertoaret får plass. Han har også vært solist med flere berømte orkestre som f eks Münchens Filharmoniske orkester, Münchens radioorkester og Bamberger Symfoniorkester. Siden 1987 har han samarbeidet med Tölzer Knabenchor og også gjort konsertreiser med dem til flere av Europas kultursentra. Sammen med den sveitsiske trombonisten Armin Bachmann har Christian Brembeck duoen "duo Pazzo" og siden 2000 har han også vært organist i Schutzengelkirche i Eichenau.

Christian Brembeck har tidigere spilt i Kongsberg kirke på en sommerkonsert, men deltar nå for første gang på Glogerfestspillene.

Webside: www.brembeck.net

olof bomannSiden Olof Boman avsluttet sine studier i orkesterdirigering på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1999, har han etablert seg som en av Sveriges mest intressante unge dirigenter.

Olof har alltid hatt en sterk intresse for 1700-talets musikk og har også studert cembalo samt fremføringspraksis for nettopp barokk- og klassisk musikk. Detta har ført til et intensivt samarbeid med flere barokkorkestre og i september 2006 gjorde han et oppsiktsvekkende vikariat for René Jacobs sammen med Akademie für Alte Musik Berlin på Bachfestivalen i Köthen. Dette var også starten på et samarbeid med dette orkesteret som har resultert i flere konserter og operaoppsetninger i Tyskland.

Olof arbeider regelmessig med mange europeiske orkestre og kor og har gjestet bl a orkestre i Norrköping och Gøteborg samt Konzerthausorchester i Berlin och Kammarakademie Potsdam. Han har arbeidet med en rekke av Europas beste kor f eks svenske Radiokören, Eric Ericssons Kammarkör, RIAS Kammerchor i Berlin och Vocalconsort Berlin. I 2011 tiltrådte han som sjefsdirigent for dansk radios vokalensemble (DR VokalEnsemblet). Hans store kunnskap og intresse for vokalmusikk har også gjort ham til en etterspurt operadirigent og han har vært musikalsk leder for flere operaoppsetninger både i Sverige og internasjonalt. En gammel drøm om å arbeide på Drottningholms slottsteater ble sommeren 2008 virkelighet da han dirigerte den kritikerroste oppsetningen av L'Opera seria av Florian Leopold Gassman der. Vadstena Akademien har betydd mye for Olofs utvikling som dirigent og helt siden han dirigerte der for første gang i 1998 (Tokfursten av Carl Unander-Scharin) har han kommet tilbake mange somre både for å uroppføre flere verk men også for å dirigere eldre operaer. Sommeren 2012 er det på tide igjen, denne gang med operaen Enrico di Borgogna av Gaetano Donizetti.

Sesongen 2011-2012 dirigerer han foruten en mengde konserter i Skandinavia og Tyskland også operaene Semele av Georg Friedrich Händel med kostymer av motedesigneren Vivienne Westwood på Kunstfestpiele Herrenhausen i Hannover og Calandro av Giovanni Alberto Ristori på Musikfestpspiele Potsdam Sanssouci. Olof har sammen med Isa Gericke vært kunstnerisk leder for Glogerfestspillene siden 2009.

Webside: www.olofboman.com

MatthiasAngerMatthias Anger er født og utdannet i Berlin. Han begynte sin musikalske utdanning som cellist, og etter hvert som sanger i det prestisjetunge kringkastingskoret Wernigerode (Tyskland). Tangentinstrumenter ble sentralt i utdanningen allerede før han begynte å studere kirkemusikk i Berlin. Med utgangpunktet i hans erfaringer både som cellist og utdannet kontratenor fordypet han seg senest i Berlin i historisk fremføringspraksis. Han flyttet til Nord-Norge i 1997 og studerte noen år senere hovedfag piano i Tromsø hos Tori Stødle.

Hans første arbeidssted ble kantorstillingen i Grønnåsen menighet (Tromsø). I Tromsø jobbet ham også som dirigent av flere kor (bl.a. Tromsø Domkirkes kammerkor), og ledet en lang rekke ulike tverrfaglige kunstneriske prosjekter.

Han har vært ansatt som lektor for kirkemusikk ved KUN (Kirkelig utdanningssenter i nord).

Fra 2009 har han vært ansatt som kantor i Kongsberg menighet og som kunstnerisk leder og dirigent for Kongsberg kantori.

Gloger festspillene

94x132 gloger23.-27. januar 2019

Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når stjerneartister møtes med energi og musikkglede.

Billetter vil bli lagt ut på www.ticketco.no 

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px