Glogerfestspillene
Hjem
Toppbanner

Glogerfestspillene 2017

Classicforwinds 450x450

Fredagen under festspillene leder Tine Thing Helseth oss gjennom en festkveld med blåseinstrumenter og klassikere i fokus. Under Classics for Wings er Tine både programleder og solist og har med seg KV-Musikken og Kongsberg Byorkester på den flotte scenen i Kongsberg Musikkteater.

Tine Thing Helseth etablerte seg tidlig som en av verdens ledende trompetister, med en myk, klar og gjenkjennelig klang i spillet. Hennes sjarm og kunnskap har også gjort henne til en skattet programleder i NRK TV og radio. Så langt i karrieren har hun vært solist med ledende orkestre over hele verden. Debutalbumet kom i 2007, og for det fikk hun fikk Spellemannprisen i kategorien ”Årets nykommer”. Høsten 2011 gav hun ut albumet Storyteller, det første av i alt fire album som ligger i avtalen med det verdensomspennende selskapet EMI. Tine er også kunstnerisk leder for Tine Thing Helseth Quintet (TTHQ) som vi får høre under festspillpuben lørdag kveld.

demring 450x450

Temaet for Glogerfestspillene 2017 er "Demring". Den timen på morgen før mørket slipper helt og før soloppgangen tar til. Spenningen og drivkraften ligger ofte i det at vi vet hva vi legger bak oss, men ikke hva som venter når dagslyset og solen åpenbarer alt.

I 2017 er det 500 år siden reformasjonen – en teologisk og politisk omveltning som fikk stor betydning i Europa. Tiden etter var preget av oppbrudd, forandring og forventning. Vår kulturhistorie er preget av flere slike perioder hvor veien fra mørke til lys har inspirert kreativiteten hos oss mennesker. Og kanskje er demringen det beste bildet på denne tilstanden. Demring ble en naturlig oppfølger til fjorårets Glogerfestspill-tema Gjestfrihet.

I januardagene skal vi fabulere rundt det å bryte ut, bryte opp og å starte på nytt. Bli med på kontrastfylte opplevelser i vintermørket gjennom kjent – og mindre kjent – klassisk musikk. Årets festspill er det 17. i rekken. Vær forberedt på å bli begeistret, rørt og bergtatt av internasjonale stjerneartister.

Link til konserter under Glogerfestspillene 2017

havard 450x450

Håvard Fossbakken er valgt til ny styreleder i Glogerfestspillens styre. Med seg får han blant andre Kristin Franck og Tore Flesjø.

- Glogerakademiet og festspillene går inn i en ny fase og vi som nytt styre gleder oss veldig til å sette i gang med arbeidet, sier nyvalgt styreleder Håvard Fossbakken. Jeg er veldig gldd for det mannskapet som nå har sagt seg villige til å gi av sin kunnskap og erfaring for å utvikle Glogerakademiet og ikke minst Glogerfestspillene videre. Samtidig vil jeg takke de avtroppende styremedlemmene for at de gjennom mange år har bidratt til å etablere Glogerfestspillene på et høyt nasjonalt nivå innen sin sjanger. Det er et godt grunnlag og en solid arv vi i det nye styret har fått å forvalte, sier Fossbakken.

-Vår jobb er på den ene siden å fylle kirken med musikk. På den andre siden skal vi videreutvikle en festival som gjennom 15 år har etablert seg for en stor publikumsgruppe. Nå er oppgaven vår å etablere festspillene hos en enda bredere publikumsgruppe. Dette blir en prioritert sak for det nye styret, sier Fossbakken

I år lanserer vi #minglogerløpye som gir det tips til hvilke konserter under Glogerfestspillene som kan passe ditt ferdighetsnivå.

Gloger festspillene

94x132 glogerStemningsfulle Kongsberg kirke og Glogerorgelet står i sentrum når nasjonale og internasjonale artister møtes med energi og musikkglede.

Velkommen til Glogerfestspillene
25. - 29. januar 2017
Billetter: www.ticketmaster.no

Se videoklipp og bilder:

youtube logo   Instagram logo  snapchat 40px